Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Znane nekatere podrobnosti družinske tragedije v Šentjurju


Včeraj je Celjsko pretresla družinska tragedija, v kateri je 61-letni moški ustrelil svojo 64-letni partnerko in nato s strelom sodil še sebi.

Vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju  kriminalistične policije PU Celje Milan Vogrinec, je na novinarski konferenci predstavil prve ugotovitve glede včerajšnjega umora in samomora na območju Šentjurja.

Včeraj ob 15. uri so policiste iz Regijskega centra za obveščanje obvestili, da je v stanovanjski hiši na območju Policijske postaje Šentjur, prišlo do streljanja.

Z Operativno komunikacijskega centra so na kraj poslal več policijskih patrulj. Policisti so v stanovanjski hiši našli mrtvega moškega in žensko.

Ogled kraja dejanja so v sodelovanju s policisti opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Prve ugotovitve kažejo, da je 61-letni moški, v dopoldanskih urah ustrelil 64-letno izven zakonsko partnerko in nato ustrelil še sebe.

Pri ogledu so našli in odvzeli več kosov dolgocevnega in kratkocevnega orožja in več nabojev. Za vse zaseženo orožje, razen za orožje, ki ga je uporabil pri storitvi kaznivega dejanja, je 61-letnik imel orožne listine oziroma dovoljenja za posest orožja. Bil je namreč član strelskega društva.

V omenjenem primeru policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja umora ter suma storitve kaznivega dejanja nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva.

Med osumljencem in žrtvijo policisti v preteklosti nikoli niso obravnavali kakršnihkoli nasilnih dejanj, so še pojasnili na PU Celje. Umorjena zaradi morebitnega nasilja v družini tudi nikoli ni iskala pomoči pri pristojnih inštitucijah. Tudi motivi še niso znani.