Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Voznica vijugala po avtocesti z 2,8 promili alkohola v krvi. Policisti so jo ustavili v Šentjurju


Policisti so v teh dneh, kljub neprestanim opozorilom glede nevarnosti vožnje v alkoholiziranem stanju, te dni obravnavali več neodgovornih udeležencev v prometu.

Včeraj je policiste voznik obvestil, da na avtocesti voznica osebnega vozila, ki vozi v smeri proti Mariboru, kaže očitne znake alkoholiziranosti, saj vijuga po vozišču in nasploh nezanesljivo vozi. Voznico so nekaj čez 19. uro v Šentjurju, ko je že zapustila avtocesto, ustavili šentjurski policisti. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela 1,42 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali povedano drugače dobrih 2,8 promilov alkohola v krvi. Voznici so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi pa še obdolžilni predlog. Pridržanja ji policisti niso odredili, ker si je uredila prevoz. Občanu, ki je opazil njeno nezanesljivo vožnjo in poklical se policisti zahvaljujejo.

Še več primerov vožnje pod vplivom alkohola

Včeraj v poznih večernih urah so policisti Policijske postaje Slovenj Gradec obravnavali voznika osebnega vozila, ki je na relaciji Dravograd – Slovenj
Gradec, vozil z neprilagojeno hitrostjo in storil več cestno prometnih prekrškov, med drugim je v enosmerni ulici vozil v napačno smer, ni upošteval znakov policistov, ki so ga poskušali večkrat ustaviti in poskušal trčiti v policijsko vozilo. Okoli 23. ure so policisti uspeli voznika ustaviti in sicer tako, da so v Starem trgu v Slovenj Gradcu postavili blokado. Voznik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu je imel nameščeni dve različni registrski tablici, preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,29 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so izdali plačilni nalog v višini 2.290 €. Sledi še obdolžilni predlog.

Danes okoli enih zjutraj so konjiški policisti ustavili voznika osebnega vozila, ki je imel 0,92 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oziroma dobrih 1,8 miligramov alkohola v krvi. Voznika so pridržali do streznitve. Sledi obdolžilni predlog.

Vse udeležence cestnega prometa policisti pozivajo, naj bodo pri vožnji odgovorni, tako do sebe, kot do vseh ostalih udeležencev cestnega prometa. Spoštujejo naj cestno prometne predpise. Hitrost vožnje naj prilagodijo omejitvam, razmeram na voziščih in svojim zmogljivostim. Nikar pa naj ne vozijo pod vplivom alkohola.

M.T./PU Celje