Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Timotej Jordan odličen na svetovnem pokalu v karateju


Pretekli teden se je član KK Bushido Timotej Jordan udeležil največjega in enega izmed najmočnejših karate tekmovanj na svetu, ki jo Svetovna karate zveza uspešno organizira že vrsto let v sodelovanju s Hrvaško karate zvezo v Poreču na Hrvaškem, s katero se tudi zaključuje prva polovica letošnje tekmovalne sezone.

Na tokratnem tekmovanju je svojo udeležbo zabeležilo 44 držav. Tekmovanje se že drugo leto odvija v Športni dvorani Žatika v Poreču, v predhodnih letih je tekmovanje domovalo v Umagu.  

Timotej je kot edini slovenski predstavnik v kategoriji U21 do 84 kg zastopal našo državo. 26 najboljših tekmovalcev se je podalo na tatami v izločilne dvoboje. Timotej je odlično speljal prvo borbo s poljskim predstavnikom, z visoko zmago premagal Italijana v drugem dvoboju ter nato še angleškega tekmovalca. V četrtem krogu je kot finalist na pool-u moral priznati poraz s tekmovalcem iz Hrvaške, ki je tudi slavil končno zmago. Timotej je pred sabo imel še samo zaključni dvoboj za bronasto medaljo, a mu je tesni poraz z avstralskim predstavnikom in rezultatom 2:1 preprečil stopiti na zmagovalne stopničke. Svetovni pokal je zaključil na sicer nehvaležnem 5. mestu, a s tako močnega tekmovanja odhaja zelo zadovoljen. Timotej je ponovno dokazal, da sodi v sam svetovni vrh karateistov.

Timotej skozi vsa leta uspešno nadaljuje svojo športno kariero, v letošnji sezoni v članski kategoriji, kamor je prestopil aprila. Pred karateisti je druga polovica letošnje tekmovalne sezone, zato nadaljujejo s pripravami na jesenski del, kjer je pred njimi še vrsto močnih tekmovanj doma in v tujini.

foto: Borut Močnik


Video tekme Tadeja Mavsarja, letošnjega balkanskega prvaka

Kot smo pisali že TUKAJ, je šmarski karateist Tadej Mavsar, ki sicer tekmuje za konjiški karate klub SEKI, v začetku junija na Balkanskem prvenstvu v Beogradu osvojil zlato medaljo ter postal balkanski prvak. Sedaj je objavljen videoposnetek njegove poti do odličja, ogledate si ga lahko spodaj.