Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski Hotel Slovenija na dražbo. Ga bodo kupili Rusi?


Hotel Slovenija se bo ponujal na dražbi. Izklicna cena bo okoli 1,8 milijona evrov. V preteklosti naj bi si ga že ogledovali Rusi.

Po najstarejši stavbi v Rogaški Slatini, Stari direkciji, ki se bo v naslednjih dneh prodajala na dražbi, gre na dražbo tudi slatinski Hotel Slovenija. Kot poroča radio Štajerski val naj bi namreč te dni hotel že izpraznili, v naslednjih dneh pa naj bi ga prevzel stečajni upravitelj ter se z njim poleti podal na dražbo.

Hotel Slovenija ima za seboj nekaj negotovih let, ki so ga leta 2020 pahnile v stečaj. Lani se je zdelo, da bo vendarle na novo zaživel, saj ga je v najem vzelo koprsko podjetje Uniglobal. Hotel se je obnovil ter lani jeseni že sprejel nove goste. Toda trenutne razmere in dejstvo, da slatinski turizem zadnja leta sloni na turistih iz Rusije in Ukrajine, so novega najemnika privedle do odločitve, da po poteku najemne pogodbe, le te ne podaljša več. Hotel je namreč zaradi vseh okoliščin posloval z izgubo.

Hotel bo tako 18. junija, ko se izteče najemna pogodba, prenehal z delovanjem in znova prešel v roke stečajnega upravitelja. Ta ga bo 27. julija skušal prodati na dražbi. Izklicna cena za v celoti obnovljen turistični kompleks, ki lahko takoj znova začne z obratovanjem, znaša 1,8 milijona evrov.

Stečajni upravitelj Valter Stepan je za omenjeni radio še povedal, da zanimanje za hotel obstaja. Med drugim naj bi si ga v preteklosti že ogledovali nekateri Rusi, a je zaradi trenutne vojne izpeljava rusko-slovenskega posla vprašljiva. Stepan je sicer prepričan, da bo hotel zagotovo prodan še letos. Kdo ga bo kupil, pa bo pokazal čas ter politične in gospodarske razmere.