Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občinska seja ob prazniku občine Šmarje


Minuli petek je občina Šmarje praznovala občinski praznik. Ob tej priložnosti je v Kulturnem domu potekala slavnostna občinska seja, kjer so razglasili občinske nagrajence. 

Projekti in naložbe

Občina je pripravila videoposnetek, v katerem so bile predstavljene naložbe in projekti občine. Več o naložbah in projektih si lahko preberete tukaj (KLIK). Po predvajanju posnetka je napovedovalka Sergeja Javornik na oder povabila šmarskega župana Matijo Čakša, ki je skozi pogovor predstavil dobro delo občine, najbolj aktualne projekte, beseda pa je tekla tudi o vnovični kandidaturi za župana, ki jo je pred kratkim napovedal.

Občinski nagrajenci

Ob občinskem prazniku so nagrade prejeli:

Dr. Vinko Gorenak – Priznanje občine za večletno angažiranost in pomoč pri promociji in razvoju občine.

Jože Tratenšek – Priznanje občine Šmarje za dolgoletno aktivno delo na področju kmetijstva, promocije in razvoja lokalne skupnosti.

Franc Namurš – Plaketa Občine Šmarje za dolgoletno aktivno delo na področju vinarstva, promocije in razvoja lokalne skupnosti.

Konjeniško društvo Sveti Štefan – Denarna nagrada občine za aktivno 21-letno delovanje in promocijo konjeništva.

Vsakemu nagrajencu so pripravili tudi predstavitveni video, ki je bil pred njihovim prihodom na oder bil predvajan.

Kulturni program

Prireditev se je pričela z slovensko himno, ki jo zapeli člani Mešanega pevskega zbora Osnovne šole Šmarje, pod vodstvom Marte Žgajner. Za predah od pomembnih vsebin ob občinskem prazniku so poskrbele članice Komornega zbora Cantabile, ki ga vodi Andreja Došler, zaplesali in zapeli pa so tudi člani Folklornega društva Sv. Štefan.

foto: Matic Javornik

ŽLK