Na slavnostni seji občine Bistrica ob Sotli podelili naziv častnega občana ter druga priznanja (foto)

26. 6. 2022 9:09

Na dan pred dnevom državnosti se je v kulturnem domu v Bistrici ob Sotli odvila slavnostna seja občinskega sveta. Na seji so se zraven kulturnega programa podelila priznanja občanom, ki so dosegli odmevne življenjske dosežke. 

Po nagovoru voditeljice je sejo otvoril župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, kjer je najprej pozdravil vse prisotne. Prireditve so se udeležili še županja ter župani okoliških občin, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Dejan Židan, prireditve pa so se udeležili tudi načelniki in načelnice prijateljskih občin iz sosednje Hrvaške ter Avstrije. Prav tako so bili prisotni direktorji raznih okoliških zavodov. Župan se je v nagovoru še posebej zahvalil Dejanu Židanu, ki je leta 2011, ko je bil še Minister za kmetijstvo, po silovitem neurju s točo obiskal Bistrico ob Sotli, kjer so iz ministrstva nato takoj uspeli pridobiti denarna sredstva za pomoč kmetom.

V nadaljevanju se je dotaknil še investicij občine, poudaril je pomembnost cestne in komunalne infrastrukture, trenutno je namreč v polnem teku projekt hidravlične izboljšave vodovodnega sistema v občinah Brežice in Bistrica ob Sotli, kjer bo obnovljenih kar 9 odsekov v skupni dolžini 22 kilometrov. V večjem obsegu poteka priključevanje uporabnikov na javno kanalizacijsko omrežje in čistilno napravo. Dodal je še, da so ena izmed redkih občin, ki sama gradi turistične kapacitete. Če spomnimo, je pred nekaj leti v središču kraja svoja vrata odprl hostel Gabronka. Za konec je predstavil še nekaj investicij, ki so predvidene za naslednji mandat.

Na prireditvi podelili priznanja najodmevnejšim občanom

Po kratkem kulturnem nastopu se je prireditev nadaljevala s podelitvijo priznanj občanom, ki so s svojim delom pustili pečat v lokalnem okolju.

Priznanje je dobil Marjan Ljubek, ki je kot član večih društev dejaven v društvenem življenju občine. Denarno nagrado je prejelo Društvo vinogradnikov in kletarjev Šempeter, ki deluje že več kot 30 let ter letno prireja okoli 50 aktivnosti, kot je Šempetrski praznik vina in salam. Člani društva pa prejemajo vrste priznanj na najvišjih ocenjevanjih na državni in mednarodni ravni. Letošnjo plaketo občine je prejel Blaženko Černelč, predsednik Društva vinogradnikov in kletarjev Šempeter in pobudnik več prireditev v kraju. Po nekaj letih premora je bil podeljen še naziv častnega občana, ki ga je prejel zdravnik družinske medicine Franc Božiček, ki v zdravstvenem domu v domačem kraju deluje že od mladosti, v preteklosti pa je bil tudi že občinski svetnik in dejaven na družabnem področju v občini.

Po podeljenih priznanjih so sledili še govori prisotnih. Najprej je par besed povedal nov častni občan Franc Božiček, pred mikrofon je med drugimi stopil še Dejan Židan, župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš, ter predstavnika dveh občin iz Hrvaške. Za konec pa je nastopila še pihalna godba iz Nemčije.

Fotografije iz dogodka:

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X