Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vrata odprli trije pomladni sejmi na celjskem sejmišču. Ko vsa čutila pridejo na svoj račun (foto, video)


Na Celjskem sejmišču so vrata odprli trije pomladni sejmi, Green Vita – Altermed in Flora, Kulinart in Festival kave Slovenija. Celjsko sejmišče tako predzadnji vikend v maju obiskovalcem ponuja razvajanje za telo, duha, oči, ušesa in brbončice.

Trije pomladni sejmi se razprostirajo v halah L (Green Vita Altermed in Flora) in K (Festival kave Slovenija in Kulinart), kjer vas že na vhodu pozdravi prijeten vonj po kavi ter uličnih specialitetah, tudi iz dežele vzhajajočega sonca. Na sejmišču se nato lahko prepustimo vrtiljaku pisane ponudbe, ki bo zadovoljila še tako zahtevne obiskovalce.

Pomladne sejme je mogoče obiskati od 20. do 22. maja 2022 od 9.00 do 18.00. Za več informacij obiščite www.ce-sejem.si

Razvajanje oči, duha in telesa

Obiskovalcem je na voljo več sklopov. Sejem Green Vita Flora in Altermed ponuja pisano paleto razstavljavcev, ki na stojnicah združujejo vse za zdrav način življenja, sejem pa je v celoti posodobljen s trajnostnim konceptom in samooskrbo. Razstavni program Green Vita Flora tako zajema najrazličnejša področja, ki lahko pripomorejo k boljšemu počutju in bolj zdravemu telesu. Ogledali in izkusili boste lahko vse od hrane, napitkov in prehranskih dopolnil do kozmetike in tudi vsakodnevne reči za dom in prosti čas. Predstavila se bodo številna društva in organizacije s področja zdravja, ekologije, ohranjanja narave, zdrave prehrane, osebne rasti, ne invazivne diagnostike, kristalov in zdravilnih kamnov ter eko šole. Green Vita Altermed pa je dvorano celjskega sejmišča spremenil v ogromen vrtni center, kjer obiskovalci najdejo vse za vrt, dom in okolico. Poleg bogatega razstavnega programa, ki obsega vse od naprav kot so kosilnice, razna semena in sadike, vrtno pohištvo in pripomočke ter rastline, do bazenov, savn, ribnikov in gnojil, v času sejma potekajo tudi brezplačne strokovne delavnice in izobraževanja o različnih področjih vrtnarjenja. Mladi cvetličarji, vrtnarji in aranžerji pa se bodo lahko izkazali v raznih tekmovanjih. Na Pomladnih sejmih se predstavlja tudi več kot 75 eko šol, ki so skupaj s svojimi učenci pripravili bogat spremljajoč program sejemskega dogajanja.

Prijetne vonjave in razvajanje brbončic

Po (ali pred) prijetnem sprehodu med stojnicami sejma Green Vita, pa se prileže še obisk sosednje hale, kjer diši po vseh vrstah kave z vsega sveta, ter raznovrstno kulinariko. Na Festivalu kave Slovenija in Kulinartu bodo vaše brbončice in nos zagotovo prišle na svoj račun in človek se le stežka odmakne s prijetnih sedišč, kjer se srka kavo in okuša najrazličnejše kulinarične specialitete.

Festival kave Slovenija je dogodek, ki je hkrati namenjen ljubiteljem kave in tistim, ki se z njo profesionalno ukvarjajo. Predstavlja priložnosti za poslovna sodelovanja, kakor tudi zgolj za prijeten pogovor ob kavi. Predstavili se bodo številni proizvajalci in ponudniki kave, opreme in tehnologij za predelavo kave, ponudniki kavnih avtomatov, kavarne, bari, trgovine s kavo in še vsi drugi, ki so na kakršnikoli način povezani z njo. V sklopu festivala je Združenje Speciality kave Slovenija organiziralo tekmovanja Slovenia Sensory Cup in Slovenia Barista Cup.

Kulinart – festival hrane in pijače pa obiskovalcem nudi kulinarične dobrote, pivske užitke in predstavi restavracije ter opremo za tiste, ki umetnost hranjenja prakticirajo tudi doma. Predstavljajo se ponudniki kulinaričnih dobrot iz slovenskih regij, ponudniki domače, lokalno pridelane hrane in pijače, proizvajalci in trgovci večjih znamk živilske industrije ter mnogi drugi. Zagotovljeno pa je to, da nihče po sejmu ne ostane lačen ali žejen. Posebnost festivala bo Street food ulica, na kateri bodo obiskovalci lahko preizkusili vse od japonske ulične hrane, taquitosov, burgerjev in mnogo več. Na festivalu Kulinart se bodo predstavili različni ponudniki brezalkoholnih in alkoholnih pijač, sladkih jedi, olja, sirov, čajev – vsega, kar spada pod kulinariko. Prisotnih bo tudi kar nekaj zvenečih imen kulinarike

Od petka do sobote med 9. in 18. uro

Pomladne sejme je mogoče obiskati od 20. do 22. maja 2022 od 9.00 do 18.00. Vse tri sejme je mogoče obiskati z eno samo vstopnico. Na spletni strani shop.ce-sejem.si je mogoče kupiti vstopnice po predprodajni ceni 7 EUR, na dan dogodka pa bodo obiskovalci zanjo odšteli 9 EUR. Celoten cenik za nakup vstopnic je na voljo na spletu. Vljudno vabljeni na obisk Pomladnih sejmov!

Nedeljsko dogajanje bo posvečeno družinam, z bogatim programom tako na demo odru in kuhinji ter v predavalnici. Med drugim si bodo obiskovalci lahko ogledali kako OŠ Miklavž na Dravskem polju pripravi Babičino sladico.

Za več informacij obiščite www.ce-sejem.si

Še več utrinkov s sejma TUKAJ

B.S.