Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V sklopu TVU 2022 šmarsko knjižnico obiskali tudi tuji gostje, s katerimi te dni raziskujejo naše kraje (foto)


V Knjižnici Šmarju pri Jelšah so ta teden, kot tudi drugod po Sloveniji, odprli letošnje TVU – Tedne vseživljenjskega učenja. V naslednjih tednih se bo v večih krajih Kozjanskega in Obsotelja, zvrstilo veliko različnih dogodkov in izobraževanj, namenjenih vsem generacijam. Kaj ponuja Knjižnica Šmarje pri Jelšah, lahko preverite tukaj.

Odprtje je v Knjižnici Šmarje pri Jelšah z uvodnim nagovorom začel direktor knjižnice dr. Marko Samec, obiskovalce pa je nato z glasbo razvedrila skupina Chaves, k razmišljanju o prepoznavanju in razvijanju talentov pa jih je popeljal dr. Karel Gržan. Od talenta do mojstrstva je tudi vodilna tema letošnjih TVU, ki bodo trajali vse do 12. junija.

Dogajanje na TVU 2022 na Kozjanskem in Obsotelju so obiskali tudi tuji gostje. Nekateri od njih bodo lepote in dobrote naših krajev uživali kar cel teden. V šmarski knjižnici so tako v okviru mednarodnega projekta Erasmus+ gostili partnerje iz Litve in Češke, ki so dopoldne preživeli v protokolarnem spoznavanju in nagovorih, ko jih je med drugim pozdravil tudi župan Šmarja Matija Čakš, popoldne pa nadaljevali z delavnicami ter dan zaključili s sprehodom z legendami. Aktivnosti z gosti se bodo nadaljujejo skozi cel teden, mednarodnega srečanja pa se udeležujejo tudi člani univerz za tretje življenjsko obdobje ter gostje z Andragoškega centra Slovenije. V sklopu obiska so gostitelji goste odpeljali tudi na spoznavanje zgodb treh občin: Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli. Tega sta se udeležili še gostji z Irske.

Dogajanje v sklopu dogodkov TVU 2022, ki jih organizira Knjižnica Šmarje pri Jelšah, lahko spremljate tudi na njihovi Facebook strani. Spodaj pa si oglejte nekaj utrinkov zadnjih dni.

foto: Knjižnica Šmarje pri Jelšah/FB