Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem stekel tudi letošnji tradicionalni košarkarski turnir posvečen Antonu Soku


Športno društvo Kozje je v sodelovanju s Športno zvezo Kozje ob občinskem prazniku Občine Kozje tudi letos pripravilo tradicionalni Sokov memorial v košarki za veteranske ekipe. Letos so na turnir povabili tri ekipe, ki so sodelovale v veteranski košarkarski ligi Kozjansko, poleg njih pa še ekipo nekoliko mlajših domačih igralcev, ki so se letošnjo zimo redno družili na rekreaciji v Večnamenskem centru Kozje.

Člani domačega društva so v sklopu turnirja tudi letos prižgali sveče na grobu športnega zanesenjaka Antona Soka, po katerem se memorial imenuje, ter na grobovih treh nekdanjih soigralcev. Žreb je določil, da sta se na prvi tekmi pomerili ekipi ŠD Kozje veterani in Ceštromar. Domača ekipa, ki je zmagala v letošnji sezoni veteranske lige, je upravičila status favorita in zmagala, čeprav so se jim nasprotniki dobro upirali. V drugi tekmi sta se pomerili ekipa domačih rekreativcev in ekipa iz sosednjega Lesičnega. Po dokaj izenačeni tekmi so bili domačini boljši in se uvrstili v finale.

V tekmi za tretje mesto med ekipama Ceštromar in Dren Lesično so bili boljši prvi in tako še drugo leto zapored osvojili tretje mesto na memorialu, lanski zmagovalci iz Lesičnega pa so letos turnir končali na nehvaležnem četrtem mestu. Za zaključek sta se v velikem finalu pomerili obe domači ekipi, kar je že pred tekmo pomenilo, da bo zmaga ostala doma. Boljši so bili mlajši »rekreativci«, ki so proti veteranom prikazali zelo všečno igro in zanesljivo osvojili končno zmago na memorialu.

R. G.