Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Podčetrtek nadaljuje prizadevanja za oživitev Vonarskega jezera


V Podčetrtku si kljub nedavnemu sklepu Direkcije RS za vode, da vnovična ojezeritev Vonarskega jezera ni mogoča, prizadevajo k oživitvi tega območja. Občinski svet tamkajšnje občine se je na minuli redni seji seznanil z idejnim načrtom Turistično rekreacijskega centra Vonarje, v naslednji fazi pravi župan Peter Misja, bodo skušali pridobiti še finančna sredstva.

Idejni načrt Turistično rekreacijskega centra Vonarje se navezuje na okoli 4 hektarje zemljišča na Vonarju, ki je v lasti Občine Podčetrtek. Ta je že pred leti sprejela podrobni prostorski načrt za območje nasproti ribiške koče, na katerem je predvidela gradnjo Turistično rekreacijskega centra Vonarje.

V idejnem načrtu tako napovedujejo gradnjo centra z restavracijo in turistično-informacijskim centrom, nastanitveno naselje s štirimi objekti s po štirimi apartmaji, gospodarski objekt, manjše zunanje kopališče, otroška in športna igrišča ter ostale infrastrukture, kot so ceste in parkirišča.

Kot pravi Misja, bo občina sedaj prešla v fazo pridobitve gradbenega dovoljenja, skušali pa bodo pridobiti tudi finančna sredstva, bodisi preko državnih ali evropskih razpisov, obstaja pa tudi možnost javno-zasebnega partnerstva, saj je nekaj interesentov že izrazilo zanimanje za slednje, pravi župan.

Spomnimo, da je bila revitalizacija Vonarskega jezera eden izmed velikopoteznih načrtov države, za katerega sta si prizadevali tudi občini Rogaška Slatina in Podčetrtek. Skozi projekt ojezeritve in gradnje turistične infrastrukture bi območje lahko zaživelo kot ena izmed večjih turističnih destinacij v Sloveniji, načrte pa je prekrižala študija Direkcije RS za vode, ki zaradi prevelike količine nevarnih snovi v tleh ni mogla dati zelene luči za vnovično ojezeritev območja, o čemer smo pisali tukaj.

Na Občini Podčetrtek si torej, ne glede na to, ali bo do vnovične ojezeritve območja prišlo ali ne, še naprej prizadevajo, da na svojem delu zemljišča vzpostavijo turistično točko.