Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Badmintonisti OŠ Kozje so državni podprvaki


Slab mesec po posamičnem državnem prvenstvu osnovnošolcev v badmintonu je bilo na sporedu še ekipno državno prvenstvo. Tudi to je potekalo na OŠ Mirna, v torek 5. aprila, udeležila pa se ga je tudi ekipa OŠ Kozje. Ta  je nastopila v konkurenci nelicenciranih tekmovalcev, kjer je sodelovalo dvanajst šol, ki so se na državno prvenstvo uvrstile skozi področna prvenstva.

Ekipo Osnovne šole so sestavljali osmošolci Nikita Švajger, Lan Mesec, Jan Dobravc in Florijan Kiderič ter sedmošolka Julia Bratuša. Učenke in učenci badminton vadijo v okviru badmintonske sekcije Tenis kluba Kozje, zato jih je na tekmovanju poleg ravnatelja šole Romana Gradiška spremljal še vaditelj Bojan Dobravc.

Posamezno tekmo med dvema ekipama sestavlja pet dvobojev: učenec posamezno, učenka posamezno, dvojica učenci, dvojica učenke in mešana dvojica. Ekipa OŠ Kozje se je v predtekmovanju pomerila z ekipama OŠ Škofljica in OŠ Preserje ter obe premagala z največjim možnim rezultatom 5:0. S tem je osvojila prvo mesto v svoji skupini ter se uvrstila v drugi del tekmovanja na izpadanje. V tem delu so tekme trajale do treh osvojenih zmag. V četrfinalu se je ekipa OŠ Kozje pomerila z ekipo OŠ Dobrova in zanesljivo zmagala z rezultatom 3:0. V polfinalu je bila nasprotnica ekipa OŠ Globoko proti katerim so učenke in učenci iz Kozjega izgubili sploh prvo točko na prvenstvu, a so se z rezultatom 3:1 vseeno zanesljivo uvrstili v veliki finale. Nasprotnik v velikem finalu je bila ekipa OŠ Krmelj. Ekipa OŠ Kozje se ni ustrašila višjih, močnejših in starejših nasprotnikov in je dobro začela finalno tekmo. Lan in Julia sta med mešanimi dvojicami dosegla prvo zmago, nato pa sta sledila dvoboja posameznikov. Tako Jan med učenci kot tudi Nikita med učenkami sta morala po izenačenih dvobojih priznati premoč svojima nasprotnikoma, Jan celo le za eno samo točko. Lan in Florijan sta v dvoboju dvojic učencev zanesljivo zmagala in rezultat v finalu izenačila na 2:2. O naslovu prvaka je tako odločal zadnji dvoboj dvojic učenk. Nikita in Julia sta se odlično borili do konca ter izgubili z rezultatom 21:17.

Kljub tesnem porazu v finalu je razočaranje kmalu izginilo. “Osvojeno drugo mesto in naslov državnih podprvakov je velikanski uspeh in več, kot smo pred tekmovanjem lahko upali. Ta uspeh je še večji, če upoštevamo, da bo lahko celotna ekipa OŠ Kozje na državnem prvenstvu nastopila tudi naslednje šolsko leto. In takrat bodo zagotovo ponovno naskakovali naslov državnih prvakov, ki se jim je letos le za malenkost izmuznil,” so zapisali v ekipi podprvakov. (R.G.)