Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

100 dni pred začetkom Gasilske olimpijade Celje 2022, po celi Sloveniji zaplapolale zastave olimpijade (foto, video)


Natanko 100 dni pred pričetkom Gasilske olimpijade Celje 2022, ki jo med 17. in 24. julijem prvič gosti Celje, so v organizaciji Gasilske zveze Slovenije po vseh 120 gasilskih zvezah oziroma v vseh 212 slovenskih občinah ob zvokih koračnice zaplapolale zastave Gasilske olimpijade Celje 2022.

Knežje mesto bo julija gostilo gostilo okoli 3.000 gasilcev iz 25 držav.

Osrednja prireditev ob svečanem dvigu zastav, s katerim so slovenski gasilci simbolno povezali Slovenijo, je bila pred Celjskim domom na Krekovem trgu v Celju. Naavzoče so nagovorili predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, župan Mestne občine Celje BojanŠrot, minister za obrambo mag. Matej Tonin.

»Zbrali smo se, da slovesno dvignemo zastavo Gasilske olimpijade Celje 2022. Gre za pomembno in množično simbolno dejanje, točno 100 dni pred slovesno otvoritvijo s prižigom ognja Gasilske olimpijade Celje 2022. To bo prva tovrstna velika gasilska olimpijada v Sloveniji, gostilo jo bo knežje mesto Celje. Mednarodna gasilska organizacija CTIF je slovenskim gasilcem zaupala organizacijo največjega dogodka zaradi izjemnih tekmovalnih uspehov naših gasilskih enot na tovrstnih tekmovanjih v preteklosti, pa tudi zato, ker smo se že večkrat izkazali kot dobri gostitelji ob različnih priložnostih. Izkazano zaupanje predstavlja za našo organizacijo izjemno veliko čast, hkrati pa še večjo obveznost, da vložimo maksimalne napore v organizacijo gasilske olimpijade s številnimi spremljevalnimi dogodki. Svetovni in domači javnosti moramo še enkrat več potrditi, da za nas ni prav noben izziv prevelik,« je v svojem nagovoru med drugim povedal predsednik slovenskih gasilcev Janko Cerkvenik in se zahvalil vsem, ki sodelujejo pri organizaciji tega velikega dogodka.

Župan Bojan Šrot se je gasilcem ob tej priložnosti zahvalil za opravljanje plemenitega in odgovornega dela. »Verjamem, da se boste gasilci izkazali kot odlični organizatorji in da bomo po zaključku olimpijade vsi ponosni. V Celju imamo primerno tekmovalno in nastanitveno infrastrukturo, zato bodo tekmovalci in obiskovalci zagotovo zadovoljni. Spoznali bodo, da smo prijazni, gostoljubni ljudje, da imamo lepo urejeno mesto, veliko zelenih površin in bogato zgodovino. Naše mesto je zgrajeno na keltskih, rimskih in srednjeveških temeljih. Veliko te zgodovine imamo odlično ohranjene, lepo prezentirane in vse to bomo gostom s ponosom predstavili. S skupnimi močmi bomo poskrbeli, da bo mesto v času olimpijade še bolj zaživelo. Pripravili bomo različne dogodke, mesto primerno okrasili, tako da bo olimpijada pravi spektakel, ki se nam bo vsem za vedno vtisnil v spomin,« je povedal župan.

Obrambni minister mag. Matej Tonin je uvodoma poudaril, da so prostovoljni gasilci temelj slovenskega sistema zaščite in reševanja, ki služijo lokalnim skupnostim in domovini. Vsem gasilcem se je zahvalil za opravljene intervencije, kot tudi vsem njihovim bližnjim, ki so v času opravljanja gasilske službe brez njih. Poudaril je, da pomeni organizacija Gasilske olimpijade veliko priznanje Sloveniji in Gasilski zvezi Slovenije. Zahvalil se je županu Bojanu Šrotu in mestu Celje, ki je sprejelo gostoljubje tega velikega dogodka. Dodal je, da bo Gasilska olimpijada v Celju prav gotovo vrhunec vseh dogodkov v letošnjem letu in velika priložnost, da v svoje vrste pritegnemo mlade gasilce, ki so naša prihodnost. Za prijetno vzdušje na prireditvi v Celju je poskrbel Pihalni orkester Celje.