Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčana na mednarodnem karate turnirju dosegla odlične rezultate, v Kozjem stekel trening mojstrov karateja


V soboto, 5.3.2022, sta se Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar v ekipi Karate kluba Seki iz Slovenskih Konjic udeležila tradicionalnega mednarodnega karate turnirja v Banja Luki. Sodelovalo je 638 tekmovalcev iz 50 klubov in 8 držav.

Tadej je začel v svoji starostni kategoriji »kata dečki 2013« in suvereno prejel prvo zlato medaljo. Nadaljeval je v starejši »kata dečki 2012« in tudi tam pometel z nasprotniki. Sledila je kategorija »kata dečki 2011«, torej okoli 2 leti starejši od njega. Tudi tukaj je zanesljivo napredoval do finala, kjer ga je pričakal za glavo večji fant. Oba sta izvedla isto kato in sodniki so zmago žal dali starejšemu. Po namestitvi zaščitne opreme je nadaljeval v športnih borbah. A je že v kategoriji »borbe dečki 8-9 let« z bronom obstal v polfinalu. To ga je zelo potrlo, saj ni več verjel, da lahko v svoji zadnji kategoriji s starejšimi nasprotniki, osvoji zlato medaljo, s čimer bi še lahko upal na skupni pokal.

Sledilo je resno dvigovanje morale in Tadej se je lotil še zadnje kategorije. V četrfinalu je premagal domačina iz Banja Luke, kar mu je dalo nov zagon. V polfinalu je hitro povedel in s pravilno taktiko prednost zadržal do konca. V finalu je pozorno spremljal nasprotnika in z udarci dosegal točke. Tako je Tadej dosegel še tretjo zmago in skupaj dosegel 3 zlate, 1 srebrno in eno bronasto medaljo.

Tajda je tekmovala samo v kategoriji »kata deklice 2009«. V četrtfinalu je zanesljivo premagala tekmovalko iz Bosne in Hercegovine, v polfinalu pa se je pomerila z reprezentantko Črne Gore. Obe sta izvedli enako kato in sodniki so z minimalno razliko ene zastavice več zmago dali Črnogorki, ki je potem zmagala tudi v finalu. Vseeno je bron za Tajdo lep uspeh na mednarodnem turnirju. Po koncu nastopov je sledilo čakanje na konec tekme in proglasitev najboljšega tekmovalca. Tadej se je v poznih nočnih urah domov peljal s pokalom za najboljšega tekmovalca v naročju.

V Kozjem izvedli trening mojstrov karateja

Proti koncu februarja je stekel večerni trening mojstrov karateja, ki trenirajo v Kozjem v Večnamenskem centru Kozje. Trening je temeljil na veščinski tradicionalni bazi, kjer se je utrjevalo in jačalo celotno telo, sodelujoči pa so se mentalno v celoti sprostili. V Karate klubu Kozjansko in Obsotelje lahko z ponosom rečejo, da trenutno skupno aktivno trenira kar 10 mojstrov različnih starosti, Najstarejši aktivni član pa šteje 72 let. Na sliki iz leve prosti desni so: Janko Rajgl, Pepi Kladušek, Niko Zupančič in Miha Romih.