Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan Tadej na mednarodnem Karate Grand Prix turnirju osvojil tri medalje, odličen prav tako karateist iz KK Kozjansko in Obsotelje


Preteklo nedeljo je v Samoboru na Hrvaškem potekal najmočnejši karate turnir v tem delu Evrope, 30. Karate Grand Prix. Na tekmovanju je sodelovalo 147 tekmovalcev, ki so opravili 1767 nastopov. Karateisti so prihajali iz 275 klubov, ki izvirajo iz 33 različnih držav. Turnirja sta se prav tako udeležila Šmarčana Tadej in Tajda Mavsar, ki sta člana KK Seki, ter Luka Bele, član KK Kozjansko in Obsotelje.

Tadej Mavsar

Tajda v močni konkurenci žal ni dosegla vidnega rezultata, je pa zato ponovno briljiral Tadej. Najprej je nastopil v starejši kategoriji »kata boys 2012 and 2013« in premagal Slovaka, Slovenca in v finalu še Izraelca. Nadaljeval je v svoji kategoriji »kata boys 2013 and 2014«, kjer mu je Črnogorec preprečil vstop v finale, a je dobil repasaž in končno 3. mesto. Nato se je preizkusil še v kategoriji »kumite boys 2012, 2013, 2014, -31 kg«. Najprej je bil boljši od Italijana, nato pa ga je v polfinalu pričakal zelo dober Ukrajinec, ki ga je žal premagal. Sledil je še boj za tretje mesto, katerega je Tadej proti Slovaku na koncu zmagal.

Tadej je tako iz elitne mednarodne tekme domov prinesel tri medalje, zlato in dva brona. Še posebno težo ima dejstvo, da je osvojil medalje v katah in borbah. Karate klub Seki je z dvema zlatima, eno srebrno in dvema bronastima medaljama zasedel visoko 12. mesto med udeleženimi 275 klubi.

Na tekmovanju prav tako odličen Luka Bele iz KK Kozjansko in Obsotelje 

Luka Bele

Na tekmovanju je v poznih urah nastopil tudi član karate kluba Kozjansko in Obsotelje, Luka Bele v katah, kategoriji kadetov. Po daljši tekmovalni pavzi je na tatami odločno stopil in prikazal zelo lep napredek. Prebil je led in šel čez prvo kolo nato pa v drugem kolu na tesno izpadel ter na koncu med 43 tekmovalci v svoji kategoriji osvojil odlično 11.mesto. V klubu verjamejo, da bo z delom, ki ga izvaja, ponovno začel posegati po najvišjih odličjih.