Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po osmem šahovskem turnirju serije on-line Kozjansko 21-22 prišlo do sprememb na vrhu skupne lestvice


V sredo, 2. marca je bil na sporedu osmi turnir serije On-line Kozjansko 21-22. Udeležba je bila zopet slaba, saj se ga je na portalu chess.com udeležilo le šest tekmovalcev, ki so ponovno odigrali tri kroge v tempu pospešenega šaha.  

Do tretje zmage v seriji in druge zapored je prišel Mojmir Cilenšek iz Petrovč, ki je zmagal vse tri partije. Drugo mesto je osvojila Taja Levstik iz Šahovskega društva Kočevje, ki je osvojila dve točki enako kot tudi tretjeuvrščeni Bor Gradišek iz Celjskega šahovskega kluba. Taja Levstik je bila najboljša v starostni kategoriji do 12 let, druga je bila Kaja Strnad iz ŠK Postojna, tretji pa Alen Keber iz Šahovskega kluba Triglav Krško. V starostni kategoriji do 15 let je bil ponovno najboljši Bor Gradišek.

Po osmih turnirjih se je tistim, ki so se udeležili vseh turnirjev, že odštel najslabši rezultat. V končni seštevek namreč šteje sedem najboljših rezultatov. V skupnem vodstvu ostaja Bor Gradišek, na drugo mesto pa se je prebil tokratni zmagovalec Mojmir Cilenšek, ki je na tretje mesto potisnil Anžeta Daničiča iz ŠK Triglav Krško. Serija On-line turnirjev Kozjansko 21-22 se bo se z devetim, predzadnjim turnirjem, nadaljevala 16. marca.

R. G.