Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Za pusta veselo tudi v občini Kozje (foto)


Pustni vikend je bil tudi na Kozjanskem v znamenju povork in pustnih zabav. Maske so po tradiciji zimo preganjale v več krajevnih središčih, med njimi tudi v Zagorju in Podsredi v Občini Kozje.

Sobotni dan je tudi v občini Kozje prinesel dve pustovanji. V Zagorju pri Lesičnem so pod taktirko tamkajšnje krajevne skupnosti in kulturnega društva pustno zabavo pripravili v domu krajanov. V pustnem rajanju so se družili številni manjši in večji otroci, našemljeni v takšne in drugačne maske. Pustno druženje so popestrili z gledališko predstavo Gledališča Pravljičarna. Sledilo je veselo pustno rajanje.

V svojem domu krajanov pa so v nedeljo tradicionalno pustovali tudi prebivalci Podsrede, kjer se že po tradiciji ob pustu odvija večja zabava, ki simbolično preganja zimo in v kraj kliče pomlad. Pustno rajanje je organiziralo Turistično društvo Podsreda, na njem pa so razglasili tudi najboljše maske.

Pustna rajanja se bodo po krajevnih središčih pri nas odvijala tudi danes, a jih bo manj, saj so šolski otroci, ki so običajno glavni gostje teh rajanj, ta teden na zimskih počitnicah.

Več utrinkov pa v spodnji fotogaleriji:

E.Š., foto: fb (KD Zagorje, TD Podsreda)