Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi iz Kozjanskega odlični na mednarodnem karate tekmovanju v Opatiji


V soboto, 12. 3. 2022, se je sedemčlanska tekmovalna ekipa odpravila na že 22. Opatija Kup v hrvaško obmorsko mesto Opatija, katerega se je udeležilo 668 tekmovalcev iz Italije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Tokratno ekipo so sestaviljali Vinko Juraja, Dženan Avdibašić, Alja in Aleks Tramšek, Mia Mastnak, Tilen Štern in Jakob Žumer. Tekmovalce sta spremljala trenerja Igor Jordan in Dušan Štern.

Na začetnem delu sta v kategoriji kate nastopila Vinko in Dženan, nato so sledile kategorije borb mlajših kategorij, kjer so se borili Alja, Mia, Tilen ter Aleks, v sklepnem delu tekmovanja je zablestel Jakob, ki je poskrbel za zlato odličje v kategoriji borb kadetov +70 kg ter v mladinski kategoriji +76 kg dobil še 3. mesto in bronasto odličje. Vinko si je v kategoriji kat dečkov starih 12 let priboril finale s hrvaškim predstavnikom in se povzpel na drugo stopničko s srebrnim odličjem. Dženan je svoj nastop v skupini kadetov v izvedbi kate zasluženo posegel po 3. mestu in ponovno stopil na zmagovalne stopničke.

Tik pod zmagovalnim odrom so tokrat ostali trije tekmovalci. Alja in Mia sta nastopili v kategorijah borb deklic 11-12 let. Alja v težnostni skupini -39 kg in Mia v skupini -44 kg. Alja si je uspela priboriti repasaž za 3. mesto, prav tako Mia z dvema dobljenima borbama in porazom v polfinalu. Prav tako je Vinko v kategoriji kate dečki 13 let po repasažnem boju zasedel 5. mesto, tik pod zmagovalnim odrom. Tokrat se ni izšlo Tilnu v kategoriji borb dečkov 11-12 let s -39 kg, ki je zasedel 9. mesto na turnirju, Aleks pa je bil izločen že v 1. krogu izločitvenih borb in ni zabeležil vidnejše uvrstitve, kar pa ne pomeni, da fanta nista odlično oddelala svojih nastopov.

Tokratni medalisti
Vsi tekmovalci