Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Izobraževanje v zrelih letih z Ljudsko univerzo Šentjur (foto)


Na Ljudski Univerzi v Šentjurju so zelo aktivni tudi pri izobraževanje starejših občanov. Tud v preteklih mesecih so za upokojenke in upokojence pripravili vrsto aktivnosti.

Upokojenke in upokojenci na Ljudski univerzi Šentjur so tudi v času epidemije COVID ostali najštevilnejša učeča se populacija in zato so nanje še posebej ponosni. V zimskem času, ko narava in delo na vrtu počivata, se učilnice na ljudski univerzi v dopoldanskem času pridno polnijo z  zelo raznolikimi vsebinami. Učenje ob računalnikih in pametnih telefonih je poteka kar v treh skupinah na različnih stopnjah skupaj z mentorjem Andrejem Slonjškom. Prav tako v treh terminih poteka zen joga z Zdenko Vrečko. Urice angleščine v dveh skupinah vodi mentorica Andreja Kovačevič, redno pa se sestaja tudi likovna študijska skupina, ki jo vodi Kvirina Zupanc. Po premoru pa so ponovno začeli z učenjem tudi pevci in citrarke in se že zelo veselijo, da bodo lahko z nastopanjem popestrili lokalno dogajanje. Dobro so obiskana tudi redna srečanja ob četrtkih, kjer so s doktorico sociologije spoznali vlogo spolov v arabskem svetu, seznanili so se z uporabo eteričnih olj v aromaterapiji, izvedli krožno vadbo za moč in spoznali nov vrhunec likovne umetnosti Kralj pije flamskega slikarja Jakoba Jordaensa. Mesec februar so  zaključili s tradicionalno peko krofov v dveh skupinah, v marcu pa jih čaka še raziskovanje šeg pomladnega časa, odkrivanje okolice z etnologinjo Tejo Peperko, članica UTŽO, Breda Jančič, pa bo predstavila svoje potovanje po jugozahodni Franciji pod Pireneji.

Vozili bodo tudi viličarja

Prav tako pridni in zavzeti pa so tudi učeči se odrasli, ki še niso upokojeni in se učijo večinoma v brezplačnih izobraževanjih, ki so del evropskih ali nacionalnih projektov: Izzivi podeželja, Tehnologija me ne bo povozila, Komunikacije in javno nastopanje ter Tehnologija me ne bo povozila. Konec meseca bodo pričeli še z izvajanjem tečajih tujih jezikov, nacionalne poklicne kvalifikacije viličarist/ viličaristka in tečaj slepega tipkanja.

Vedno znova so veseli, če se jim še kdo na novo pridruži in postane del velike družine učečih se odraslih. Veliko priložnosti se bo ponudilo tudi v Tednih vseživljenjskega učenja, ki jih bodo organizirali v maju in juniju, kjer bodo rdeča nit Učilnice na prostem.