Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V spomin Rudiju Pošu v športni dvorani Balinček potekal memorialni turnir v balinanju


V Športni dvorani Balinček je potekal memorialni turnir v spomin prijatelju Rudiju Pošu. Organizirala sta ga Balinarsko društvo Šentjur in Balinarsko športno društvo Rogaška Slatina.

Rudi je svoje otroštvo preživel v Rogaški Slatini. Svojo službeno pot je začel v Steklarni Rogaška, ob poroki pa se je preselil v Šentjur. Bil je pravi prijatelj in veliki športnik. Svoje začetke balinanja je krojil v Rogaški Slatini, ni bilo srede, da ga ne bi bilo moč srečati v dvorani. Z razvojem balinanja v Šentjurju je postal član BD Šentjur, vendar je vsak teden vse skozi prihajal v svoj rodni kraj. Njegovi prijatelji upajo, da postane turnir tradicionalen.

Turnirja so se udeležile ekipe Dobrna, Topolšica, Šmarje, Štore, Slivnica, Sorodniki, Škalce, Rogaška 1, Rogaška 2, Grobelno, Polzela in Šentjur. Na začetku so se zbrani z minuto molka poklonili prijatelju. Balinarje sta pozdravila Stane Siter, predsednik BD Šentjur in Jože Verk, predsednik BŠD Rogaška in vodja turnirja. Tekmovanje je bilo zelo nepredvidljivo, saj so med tekmovanjem izpadle zelo močne ekipe. Tako so v polfinalu igrale ekipe Grobelno : Polzela z rezultatom 4 : 10 in Šmarje : Šentjur, kjer je z 4 : 5 zmagal Šentjur. V finalu je bilo moč spremljati ekipi Polzela : Šentjur z končnim rezultatom 6 : 4 ter Grobelno : Šmarje z rezultatom 9 : 3.

Prvo mesto je osvojila Polzela, drugo Šentjur, tretje Grobelno in četrto Šmarje. Ekipe so prejele medalje in pokale iz rok Staneta Siterja in Janeza Poša, brata pokojnega Rudija.

M.B.