Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po dolgem času znova literarno druženje v Knjižnici Rogaška Slatina (foto, video)


Po dolgem premoru zaradi epidemioloških omejitev, so se lahko v Knjižnici Rogaška Slatina znova podružili na čudovitem literarnem večeru.

Osrednja gostja večerja je bila Erna Ferjanič, ki je predstavila delo Literarnega društva Sončnica Rogaška Slatina in Zbornika VIII, ki je izšel v novembru 2021. Ob tej priložnosti je predstavila še svoje štiri knjige, ki jih je izdala lani: Pod starim hrastom (zbirka kratke proze, spomini iz mladosti, knjigo je posvetila bratu Karliju, omejeno število izvodov), Za soncem (biografski roman o njenih prednikih, predvsem o mami, omejeno število izvodov), Dihanje lepega (knjiga opisuje drobne lepote, ki jih “srečamo” na sprehodu po Rogaški Slatini ali v vsakdanjem življenju, a sploh ne razmišljamo o stvareh okrog nas, založil JSKD Rogaška Slatina) in Dnevni zapisi skozi letne čase (v 3710 verzih) – nekakšen dnevnik osebnih in družbenih dogajanj v enem letu, v ekskluzivnih 10 izvodih).

Pogovor je vodila direktorica knjižnice, mag. Nataša Koražija, za lepše vzdušje pa je poskrbel prof. Josip Tkalec s harmoniko. “Bil je lep večer, ki nas je znova povezal v živo. Življenje je lepo!” so po dolgo pričakovanem vnovičnem srečanju v živo zapisali v Knjižnici Rogaška Slatina.

L. Č.