Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na natečaju Mali pranger Ela uspešni tudi otroci kozjansko-obsoteljskih šol


V okviru festivala Pranger, ki se odvija že vrsto let, od leta 2008 poteka dogajanje, ki je namenjeno najmlajšim. Festival Mali Pranger-Ela je poimenovan po pisateljici Eli Peroci, ki je bila rojena v Rogaški Slatini, namenjen pa je osnovnošolcem iz vse Slovenije. Organizatorka festivala za najmlajše je knjižnica Rogaška Slatina.

Letos je na natečaj prispelo 360 del, kar je kar 100 več kot lani. Tema natečaja je bila objem. Direktorica knjižnice Rogaška Slatina Nataša Koražija, ki je bila tudi del komisije, je povedala, da je bil to motivacijski naslov, in da je bilo mogoče skozi dela prepoznati različna razmišljanja sodelujočih. Poleg nje so komisijo sestavljali še Dejan Koban (predstavnik festivala), dr. Sara Špelec (predstavnica festivala) in Maja Novak (knjižnica Rogaška Slatina).

Zaključek festivala sklenili s podelitvijo priznanj v Kulturnem centru Rogaška Slatina

Izmed 360 prispelih del je bilo izbranih 49. Na II. osnovni šoli Rogaška Slatina so dela nastala pod okriljem mentorice Mojce Pažon Čanžek, izbrani pa so bili Nik Medved, Nija Berk, Ana Plemenitaš in Rene Beucer, na šmarski osnovni šoli pa je z mentorico Ano Voh na čelu,  nastalo delo Maja Muškotevca. Poleg njih so sodelovali še učenci osnovne šole Bistrica ob Sotli, I. osnovne šole Rogaška Slatina, I. osnovne šole Žalec, osnovna šola Polzela, osnovna šola Prebold, osnovne šole Šempeter v Savinjski dolini in osnovne šole Vitanje ter učenci še mnogo drugih osnovnih šol iz celotne Slovenije.

Podelitev priznanj, vir: Facebook profil Knjižnica Rogaška Slatina

 

Podelitev priznanj se je odvijala 25. maja, kjer je vse navzoče najprej nagovoril župan Rogaške Slatine mag. Branko Kidrič, nato pa so pripravili kratek program. Latecia Hormuth je dijakinja Konzervatorija za glasbo in balet Ljubljana in je zapela dve pesmi, iz muzikla Ariela in arijo iz Puccinijeve opere. Poleg nje so se predstavili še plesalci plesnega kluba Kušni me in Dancero. 

Od 2. do 6. julija se bo v Rogaški Slatini in Ljubljani odvijal festival Pranger.