Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Med “osumljenci” za dobitnika loterijskih milijonov niso vsi iz občine Rogaška Slatina


Kdo je srečnež, ki je preteklo soboto v Rogaški Slatini vplačal zmagovalno kombinacijo v igri Eurojackpot in zadel glavni dobitek vreden dobrih 11 milijonov evrov, še vedno ni znano.

Se je pa v teh dneh, ob čakanju na težko pričakovane novice, že izoblikoval krog “osumljencev”, ki bi naj postali novi milijonarji. Glede na slatinsko ustno izročilo, ki te dni kroži po kraju, so “osumljenci” trije. Če se bodo govorice izkazale za resnične, bi se lahko lepega kosa milijonske pogače nadejala tudi kakšna druga kozjanska občina.

Minulo soboto je bil v Rogaški Slatini vplačan glavni dobitek v igri Eurojackpot, vreden dobrih 11 milijonov evrov. Vse od takrat se med občani Rogaške Slatine ugiba, kdo bi lahko bil tisti, ki mu je obisk slatinske pošte, kjer je bil zmagovalni listič vplačan, spremenil življenje. Seveda so na trnih tudi občinske uprave. Srečnež bo namreč v proračun občine, v kateri ima stalno prebivališče, prinesel 15 odstotkov davka od dobitka, oz. nekaj manj kot 1,7 mio evrov. Razliko, okoli 9,5 mio evrov, bo na svoj TRR dobil srečni dobitnik.

Najbolj nestrpno čakajo na Občini Rogaška Slatina, v drugih občinah tiho upajo na poljub sreče

Še najbolj nestrpno informacijo o dobitniku seveda čakajo na Občini Rogaška Slatina, ki ji je rezultat verjetnostnega računa za prejem nenadejane finančne injekcije, še najbolj naklonjen. A, kot so nam povedali na Občini, zaenkrat še ne vedo, ali je novi(a) milijonar(ka) tudi njihov občan. To je sicer pričakovano, saj dobitnik še niti ne more biti znan. Kot so nam namreč obrazložili na Loteriji Slovenija, lahko srečni dobitnik Jackpot prevzame 7. delovni dan po objavi poročila, kar pomeni od prihodnje srede dalje. Rok za prevzem dobitka pa je 90 dni od datuma žrebanja, kar pomeni, da je zadnji dan prevzema dobitka 28. april 2022. Dodali so, da jim Zakonom o varstvu osebnih podatkov dovoljuje le objavo kraja vplačila dobitnega listka, ki je v tem primeru PM Pošte Slovenije v Rogaški Slatini.

Trije “osumljenci”

Da pa čakanje na informacije ne bi bilo preveč mučno, pa od pretekle sobote skrbijo različni scenariji, ki preko ustnega izročila krožijo med občani Rogaške Slatine. Po zadnjih govoricah so tako glavni “osumljenci” trije. Eden izmed osumljencev bi lahko bil občan Podčetrtka, v enem primeru je osumljena občanka Rogaške Slatine, tretji osumljenec pa naj bi bil neznani moški, katerega občinsko poreklo ostaja neznanka.

Je finančna konstrukcija razglednega stolpa rešena?

Ob novici, da je bil glavni dobitek Eurojackpota vplačan v Rogaški Slatini, je seveda završalo tudi na družbenih omrežjih. Prva misel večine Slatinčanov, poleg “velikih skrbi” ali se novi milijonar nemara skriva med njihovimi prijatelji, znanci ali sorodniki, je bil seveda tudi zloglasni razgledni stolp Kristal. Večina razpravljalcev je namreč prepričana, da bi nenadejano loterijsko ojačanje slatinskega občinskega proračuna rešilo finančno konstrukcijo razglednega stolpa Kristal.

A zaenkrat je delanje kakršnihkoli zaključkov še vedno »stolp brez krčmarja«. Morda pa bodo na koncu stolp gradili v čisto drugi občini. Kaj pa, če je glavni dobitek vplačal kakšen ruski turist?

B. S.