Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti iz Kozjanskega in Obsotelja odlični na mednarodnem 16. pokalu Nestla Žganka v Velenju


Preteklo nedeljo je v Rdeči dvorani v Velenju po daljšem premoru ponovno pod organizacijo Karate kluba Tiger Velenje potekal 16. pokal Nestla Žganka. Na tekmovanju je svoje sposobnosti pomerilo kar 600 tekmovalcev iz 99 klubov, ki izvirajo iz kar sedmih držav. 

Nastopili so člani slatinskega Karate kluba Bushido, tekmovanja se je udeležil tudi karateist iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Prav tako pa sta nastopila dva Šmarčana, ki sta člana Karate kluba SEKI iz Slovenskih Konjic. Kako so se naši nadobudni karateisti odrezali na tekmovanju, preberite v nadaljevanju.

KK Kozjansko in Obsotelje nastopil z enim tekmovalcem

Zaradi zdravstvenih razlogov je bila ekipa karate kluba Kozjansko in Obsotelje zelo okrnjena. Nastopil je le Tilen Prah v dveh kategorijah. Najprej v kategoriji kata ml.kadeti (8-3.kyu), kjer je premagal vso zbrano konkurenco in osvojil zlato medaljo. Nato pa še v kategoriji kata ml.kadeti in si z zelo lepo tehnično izvedbo popolnoma zasluženo priboril finale. V finalu ga je čakal Italijan. Tu je žal izgubil in na koncu osvojil odlično 2. mesto. To je bila zanj že druga medalja tega dne. Na prihodnjih tekmah si klub obeta nastopa z številčnejšo ekipo, ki bo nedvomno pustila srce na tatamiju.

 

Tekmovalci rogaškega kluba Bushido domov odnesli šest odličij

Ekipo Karate kluba Bushido iz Rogaške Slatine so sestavljali Marija Pavlović, Dženan in Nedin Avdibašić, Jernej Matej, Alja in Aleks Tramšek, Mia Mastnak, Tilen Štern, Vinko Juraja in Jakob Žumer, ki je je to tudi vodil. V uvodnih nastopih so nastopili najmlajši kataši v kategorijah malčkov. Jernej Matej in Nedin Avdibašić sta prva posegla po medaljah, oba sta zasedla tretje mesto.

Dženan Avdibašić se je preizkusil v močni kategoriji kata kadeti, katero je zaključil z odličnim tretjim mestom. V popoldanskem delu tekmovanja so se pričele borbe mlajših tekmovacev, kjer je bronasto odličje dosegla Mia Mastnak v kategoriji deklic +40 kg. Sočasno je svoj nastop zaključila tudi Alja Tramšek, ki je pristala na 5. mestu.

Popoldne je svoja dva nastopa dočakal tudi Jakob Žumer. Jakob se je preizkusil v kategoriji mladincev +76 kg ter dosegel tretje mesto. V kategoriji borb kadetov +70 kg je ponovil uspeh višje kategorije in ponovno stopil na stopničke za tretje mesto. Mariji Pavlović, Aleksu Tramšek, Tilnu Štern in Vinku Juraja je zmanjkalo nekaj športne sreče za višje uvrstitve, a so vsi trije odlično nastopili.

Odlična tudi Šmarjčana iz  kluba SEKI
Tajda in Tadej Mavsar

V ekipi Karate kluba SEKI iz Slovenskih Konjic sta se tekmovanja udeležila tudi Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar. Turnir je bil za slovenske tekmovalce zelo pomemben, saj ga je Karate zveza Slovenije določila kot enega izmed dveh izbornih za izbor reprezentantov za nastop na Otroškem balkanskem prvenstvu, ki bo letos junija v Bosni in Hercegovini.

Tajda je v najštevilčnejši kategoriji ‘mlajših kadetinj’ zasedla 3. mesto ter si s tem že priborila pol vstopnice za balkansko prvenstvo. Tadej je tekmoval v 3 absolutnih kategorijah. V ‘kata malčki’ in ‘kata dečki’ celo istočasno na dveh tatamijih. Med malčki je nanizal 4 zmage brez izgubljenih zastavic in osvojil zlato medaljo.

Po nastopih v katah si je Tadej nadel opremo za športne borbe in nadaljeval s tekmovanjem v ‘kumite malčki -30kg’. Tadej se je priboril vse do finala, tam ga je pričakal stari znanec, aktualni državni prvak Slovenije. Tadej je šel na zmago in tudi vodil do zadnjih 3 sekund. Takrat pa je na žalost Postojnčan z udarcem v glavo odločil finale sebi v prid.