Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Stekel 4. On-line turnir v šahu Kozjansko 21-22


Tudi četrti turnir On-line serije turnirjev Kozjansko 21-22, prvi v letu 2022, ni pritegnil večjega števila šahistov. V sredo 5. januarja se ga je na portalu chess.com udeležilo le sedem šahistov, zaradi česar je portal ponovno zmanjšal število krogov z običajnih sedem na tri. Po dveh dobro obiskanih turnirjih na začetku serije, sta bila zadnji lanski in prvi letošnji slabše obiskana. 

Končni rezultati so bili zelo podobni rezultatom tretjega turnirja. Tudi tokrat je vse tri partije v tempu pospešenega šaha zmagal Bor Gradišek iz Celjskega šahovskega kluba, ki je tako postal prvi dvojni zmagovalec v tej seriji. Tudi na drugem in tretjem mestu sta končala ista šahista, kot pred tremi tedni. Drugo mesto je osvojil Anže Daničič, tretje pa Alen Keber. Oba člana Šahovskega kluba Triglav Krško sta zbrala dve točki, zaradi boljšega drugega kriterija pa je drugo mesto osvojil Anže, tretje pa Alen.

Zmagovalec Bor Gradišek je bil ponovno najboljši v starostni kategoriji do 15 let, drugo mesto je osvojil Jaka Štorman iz ŠK Braslovče. Anže Daničič je bil najboljši v starostni kategoriji do 12 let, drugo mesto je osvojil Alen Keber, tretje pa Anja Beber iz ŠK Postojna. V skupnem seštevku se vrstni red ni spremenil. Vrh lestvice je enak rezultatom zadnjih dveh turnirjev. V skupnem vodstvu ostaja Bor Gradišek, Anže Daničič ostaja drugi in Alen Keber tretji. Serija On-line turnirjev Kozjansko 21-22 se bo nadaljevala čez štirinajst dni, ko bo na sporedu peti od desetih turnirjev.

R.G.