Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

32-letni Šentjurčan naj bi žensko in njeno hčer skušal umoriti s pomirjevali


Danes je vodja Sektorja kriminalistične policije Damijan Turk predstavil podrobnosti o poskusu umora v Celju. 32-letnik je osumljen, da je 36-letnico in njeno mladoletno hčerko najverjetneje zastrupil s psihoaktivnimi snovmi.

Po poročanju portala 24ur naj bi bil osumljeni sin znanega zdravnika Vlaovića, že obtoženega korupcije. Doma naj bi bil iz Šentjurja.

Kot je dejal Turk, so bili v torek zvečer iz celjske bolnišnice obveščeni o sprejemu zastrupljene ženske in otroka. Že naslednje jutro so prostost odvzeli 32-letnemu moškemu iz Slovenije. V preiskavi so ugotovili, da je v torek zvečer osumljenec ponudil hrano 36-letni oškodovanki in njeni mladoletni hčerki. Med potjo domov je oškodovankama postalo slabo, o čemer sta takoj obvestili sorodnike ter poiskali zdravniško pomoč.

Kriminalisti so nato ugotovili, da jih je 32-letnik najverjetneje zastrupil s psihoaktivnimi snovmi (pomirjevali), pri čemer je Turk poudaril, da se 36-letnica in mladoletni otrok ne zdravita več v bolnišnici, med zdravljenjem pa so ju varovali, dokler osumljenca niso pridržali. 32-letnika sumijo kaznivega dejanja umora in grožnje, zato so ga pridržali in je trenutno v priporu. Za kaznivo dejanje umora so osumljenci obravnavali že pred leti, prav tako v povezavi z drugimi nasilnimi dejanji.

Po poročanju portala 24ur, naj bi bil osumljenec Luka Vlaović, sicer stari znanec policije, ki je bil v preteklosti že obsojen na zaporno kazen zaradi poskusa uboja partnerja nekdanjega dekleta. Vlaović je sicer sin zdravnika Miodraga Vlaovića, ki se je pred časom znašel na sodišču zaradi korupcije v zdravstvu.