Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob koncu leta izveden Božično-novoletni šahovski turnir Kozje 2021


V Kozjem so od leta 2017 potekali redni mesečni turnirji pod nazivom Pokal Kozjega, ki so se vsako leto zaključili z Božično-novoletnim turnirjem. Vse od začetka epidemije je bilo izvajanje turnirjev moteno, v letu 2021 jih zaradi epidemioloških razmer niso niti razpisali, so pa tik pred koncem leta izpeljali vsaj zaključni turnir, prvi in edini v tem letu.

Božično-novoletni šahovski turnir Kozje 2021 se je odvil v četrtek 30. decembra. Organiziralo ga je Društvo šahovskih mentorjev Celje v sodelovanju s Športno zvezo Kozje in Športnim društvom Kozje.

Turnirja se je udeležilo 23 šahistov, po sedmih krogih pospešenih partij je zmagovalec turnirja postal Dušan Detiček iz Šahovskega kluba Impol Slovenska Bistrica, ki je osvojil 5,5 točke. Enako število točk je prav tako zbral drugouvrščeni Vid Koritnik iz Šahovskega kluba Šmarje pri Jelšah, ki je bil tudi najboljši mladinec do 15 let. Na tretjem mestu je turnir zaključil Ivan Sušin iz Šahovskega kluba Brežice s petimi osvojenimi točkami, kolikor sta jih zbrala tudi četrtouvrščeni Simon Jug in petouvrščeni Nejc Marovt, oba člana Šahovskega kluba Slovenec Poljčane. Med mladinci je drugo mesto osvojila Pika Radej iz Šahovskega kluba Triglav Krško, ki je na skupno šestem mestu prav tako osvojila pet točk. Mesto za njo je s štirimi in pol točkami uvrstil Bor Gradišek iz Celjskega šahovskega kluba, ki je bil tudi tretji med mladinci.

Poleg treh najboljši članov in mladincev na zaključnem turnirju 2021, so pokale prejeli še najboljši v prekinjenem šahovskem ciklu Pokal Kozjega 2020, seveda le tisti, ki so bili prisotni na turnirju. Po petih izmed predvidenih devetih turnirjev je skupno zmago osvojil Roman Rozman iz Šahovskega društva Ptuj, med mladinci pa je bil tudi v letu 2020 najboljši Vid Koritnik, drugi pa je bil Bor Gradišek. Organizatorji in šahisti so si zaželeli, da bi se razmere v letu 2022 izboljšale in bi po letu in pol premora ponovno zaživel nov šahovski cikel v Kozjem.

R.G.