Napovedujemo: 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2021

13. 1. 2022 20:34

50-najvplivnejsih-kio-napovedVse od leta 2010 januarja na Kozjansko.info objavljamo tradicionalni izbor petdesetih najuspešnejših, najvplivnejših in najuglednejših ljudi, ki izvirajo z območja Kozjanskega in Obsotelja, oziroma tu živijo.

S pomočjo lestvice 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja vam bomo predstavili početje, aktivnosti, dosežke, preboje, vzpone in padce naših vplivnih lokalnih rojakov v minulem letu.

Uredniška ekipa Kozjansko.info njihova dejanja, aktivnosti, dogajanja … spremlja skozi vse leto. Predstavili vam jih bomo v seriji poglobljenih člankov, ki jih bomo objavili v naslednjih dneh.

Preden vam dokončno zaupamo, kdo so naši rojaki, ki so zaznamovali lokalno okolje, Slovenijo, svet, navedimo nekaj zanimivih podatkov.

NA VRHU LESTVICE NAJVPLIVNEJŠIH NOVO IME

Zadnja leta sta vrh lestvice najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja krojila predvsem dva človeka: podjetnik Franc Jager in gospodarstvenik/politik Zdravko Počivalšek.

Ne eden ne drugi tokrat nista najvplivnejša človeka z našega območja. Prvič ta naziv pripada človeku, katerega zaznamuje organska rast – tako v življenjskem delu, oziroma poslanstvu, kot pri vzpenjanju na naši lestvici najvplivnejših, kjer je sicer prisoten vse od začetka. Pred dobrim desetletjem je začel nekje v sredini lestvice in se postopoma vzpenjal vse do letošnjega prvega mesta.

Med letošnjimi 50 najvplivnejšimi Kozjanskega in Obsotelja je šest novincev in prav toliko povratnikov, ki smo jih v prejšnjih letih na lestvici že videli, a ne tudi lani. Med novinci imamo politika, ki je po spletu nenavadnih okoliščin dobil svojo življenjsko priložnost na najvišji politični ravni, lokalno direktorico, umetnostnega zgodovinarja, visokega športnega funkcionarja in tako naprej.

Med povratniki je nekdo, ki so ga lani iz lestvice izrinile koronavirusne okoliščine, pa tudi izjemen znanstvenik, ki se je v 2021 karierno še posebej izkazal.

Iz elite petdesetih se je (začasno?) poslovil kašen lokalni podjetnik, kakšen športnik ali dva ter trener, ki nimajo ravno najboljše sezone, pa visok cerkveni dostojanstvenik, postavljen na stranski tir, ter še kdo.

Toliko za zdaj. Za osvežitev spomina si morda oglejte prvo lestvico najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja iz leta 2009 , lestvico najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja zadnjega desetletja ter seveda lansko lestvico z vplivnimi iz leta 2020 ki smo jo objavili lani.

Kdo so najvplivnejši ljudje Kozjanskega in Obsotelja v letu 2021, boste izvedeli v naslednjih dneh.

Sodelujte v anketi o kvaliteti življenja v vaši občini.
Kako ste zadovoljni s kvaliteto življenja v vaši občini? Kaj vam je všeč in na katerih področjih pričakujete več? Si na lokalnih volitvah želite kontinuiteto ali spremembo? Sodelujte v anonimni anketi o vašem (ne)zadovoljstvu z bivanjem v vašem domačem okolišu.
Create your own user feedback survey

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X