Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Kozje prejela naziv Branju prijazna občina


Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo RS je v letošnjem letu šestim občinam podelilo nazive Branju prijazna občina, med njimi je letos tudi Občini Kozje.

Županja občine Kozje Milenca Krajnc je skupaj z direktorjem Knjižnice Šmarje dr. Markom Samcom plaketo prevzela na slavnostnem dogodku, ki ga je Ministrstvo za kulturo pripravilo na včerajšnji Ta veseli dan kulture.

“Občina Kozje že vrsto let spodbuja bralno kulturo. Zavedamo se, da je bralna kultura ena od aktivnosti, ki dviguje posameznike in posledično družbo na višjo socialno raven in tudi bistveno vpliva na ekonomski uspeh občine, dviguje pa tudi kakovost bivanja in ohranja poseljenost naših krajev, ki so oddaljeni od večjih kulturnih središč. To zavedanje nas zavezuje, da ustvarjamo pogoje za spodbujanje bralne kulture. Z odličnim sodelovanjem s Knjižnico Šmarje pri Jelšah ter z zavodi, društvi in ostalimi organizacijami v občini ustvarjamo pogoje, ki omogočajo različne bralne dogodke. Ponosni smo na ta naziv,” so ob prejemu priznanja zapisali na Občini Kozje.

Od leta 2017 je nazive Branju prijazna občina prejelo 52 občin. Naziv je veljaven tri leta, po tem obdobju pa prejemnica naziva strokovni komisiji ponovno predstavi svoje nove projekte. Tako je v letošnjem letu komisija naziv za nadaljnja tri leta potrdila 12 občinam. To so Brežice, Dolenjske Toplice, Domžale, Grosuplje, Hrastnik, Hrpelje-Kozina, Jesenice, Medvode, Slovenske Konjice, Šmartno pri Litiji, Tržič in Zreče.