Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najmlajši člani rogaškega karate kluba odlični na šolski ligi, člani z udeležbo tudi na 21. Balkanskem prvenstvu


V rogaškem Karate klubu Bushido so imeli pretekli teden mnogo razlogov za veselje. Njihovi najmlajši karateisti so se iz šolske lige v Polzeli vrnili z odličnim uspehom, prav tako pa sta se iz tekmovanja v Reki na Hrvaškem vrnila njihova malo starejša člana. O doseženih uspehih si lahko preberete v nadaljevanju.

Na sobotnem tekmovanju v Polzeli se je pomerilo 11 slovenskih klubov z več kot 100 udeleženci. Kk Budisho je zastopalo 8 karatekov v razponu od 7 do 11 let, ki so opravili 12 nastopov v kategorijah KATE najmlajši, malčice, malčki in dečki, ter v kategoriji borbe malčki nad 30 kg. Na borišča so stopili Nera in Gaj Gajšek, Marija Pavlović, Sven Fidler, Jernej Matej, Žan Siedl, Oskar Trupej, ter Nedin Avdibašić.

Zlata odličja so si priborili Nera in Marija v kategorijah kate malčice do 6. kyu, nato še Marija v kategoriji malčic open 1. mesto. Med malčki kate do 6.kyu so 1. mesto osvojili Sven, Nedin, Jernej in Žan ter Jernej zlato medaljo v kategoriji malčki open. Gaj se je pomeril v finalu z Jernejem v kategoriji malčkov in zasedel 2. mesto, Oskar je v kategoriji dečkov do 6. kyu dosegel finalni boj in prejel srebrno medaljo. Bronasto medaljo je osvojil tudi Nedin v kategoriji malčki open, saj sta se v izločilnih krogih pomerila z Jernejem, ki se je prvič tudi preizkusil v kategoriji borb in dosegel tretje mesto.

V skupnem seštevku za Karate klub Bushido v dvanajstih nastopih so si njihovi najmlajši karateisti prislužili 8 prvih mest, 2 drugi in 2 tretja mesta. Klub je zasedel 3. mesto v končni uvrstitvi.

Iz hrvaške Reke sta se vrnila člana Jakob in Timotej

Jakob Žumer in Timotej Jordan sta v sestavi 52-ih reprezentantov Karate zveze Slovenije tekmovala na 21. Balkanskem prvenstvu za kadete, mladince in U21, od 26.11. do 28.11.2021. Tokrat se je prvenstva udeležilo 13 držav s 731-imi tekmovalci.

Prvi dan je kmalu po 12.00 uri svoj nastop pričel Timotej v kategoriji mladincev do 76 kg v skupini 23-ih tekmovalcev. Drugi krog mu je namenil turškega predstavnika, zmagovalca nad bosanskim tekmovalcem. Repasaža in boj za tretje mesto Timotej ni izboril, s čemer se je za njega tekmovanje zaključilo. Drugi dan se je v popoldanskem času boril Jakob Žumer v kategoriji kadetov nad 70 kg v skupini 22-ih tekmovalcev. Že v prvem krogu mu je žreb namenil hrvaškega reprezentanta Tonija Čuturo. Prav tako kot Timoteju, so se vrata proti repasažu zaprla tudi za Jakoba.

Tretji dan je na prvenstvu bil namenjen ekipnim bojem. Mladinska ekipa, v katere sestavi je tekmoval Timotej, si je s porazom 3:1 proti Grkom zaprla pot do stopničk. Po koncu nadaljnjih tekem je ekipa pristala na nehvaležnem 5. mestu. Skupno si je reprezentanca izborila eno zlato medaljo, eno srebrno in tri bronaste medalje med posamezniki, ter eno srebro v ekipnih borbah.