Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na tretjem šahovskem turnirju Kozjansko On-line 20-21 dobili že tretjega različnega zmagovalca serije


Tretji turnir On-line serije turnirjev Kozjansko 21-22 je bil na sporedu v sredo 15. decembra na portalu chess.com. Udeležilo se ga je rekordno malo šahistov – le šest, zaradi česar je portal zmanjšal število krogov z običajnih sedem na le tri.

Vse tri partije v tempu pospešenega šaha je zmagal Bor Gradišek iz Celjskega šahovskega kluba, ki je tako postal tretji različni zmagovalec v tej seriji. Točko manj sta zbrala člana Šahovskega kluba Triglav Krško Anže Daničič in Alen Keber med katerima je zaradi boljšega drugega kriterija drugo mesto osvojil Anže, tretje pa Alen. Zmagovalec Bor Gradišek je bil ponovno najboljši v starostni kategoriji do 15 let, Anže Daničič je bil najboljši v starostni kategoriji da 12 let, drugo mesto je osvojil Alen Keber, tretje pa Inti Maček iz ŠK Komenda.

V skupnem seštevku je po tretjem turnirju vrstni red enak kot na tem turnirju. Ker je po dveh turnirjih vodilna Anja Beber tokrat manjkala je v vodstvo prešel Bor Gradišek, Anže Daničič se je prebil na drugo mesto, Alen Keber na tretje, Anja pa je padla na četrto. To je bil zadnji on-line turnir Kozjansko v letu 2021, sedem turnirjev četrte serije pa sledi še v prvih treh mesecih leta 2022.

Lestvica ob koncu tekmovanja

R.G.