Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

FK Dobovec odigral prvo tekmo na futsal ligi prvakov


Prvega decembra se je začel elitni del lige prvakov, na kateri nastopa tudi slovenski državni prvak in vodilna ekipa 1. Slovenske futsal lige, FK Dobovec. Prvo tekmo so odigrali proti Barceloni, kjer so morali žal pokazati premoč.

Dobovec je igro začel odlično, saj je že v 8′ prvi gol za ekipo zadel Klemen Duščak, vendar pa so za tem nasprotniki začeli z bolj agresivno igro, saj so do konca igre zadeli 8 zadetkov. Za FK Dobovec je v 26′ gol zadel še Niko Cesarec, ampak sta bila 2 zadetka ekipe premalo za zmago, saj se je tekma končala z rezultatom 8:2 za Barcelono. Z naslednjo izjavo je igro povzel eden izmed igralcev, Klemen Duščak: »Prvih 15 minut smo resnično igrali dobro. Tudi povedli smo. Potem je Barcelona prišla na svoj račun, dve minuti sta jim bili dovolj. Vedeli smo, da nas lahko reši le čudež, da bi spreobrnili potek tekme. Ni šlo. Turnir se nadaljuje, nas pa v nadaljevanju zanimata le dve zmagi.« FK Dobovec sicer igra že peto evropsko sezono, že petič pa je uspel priti med 16 najboljših v Evropi.

Finalni turnir aprila naslednje leto

Naslednjo tekmo na prvenstvu bo FK Dobovec odigral že danes, 2. decembra ob 20.30 uri, ko bodo igrali proti češkemu Plzenu. Še eno tekmo bodo odigrali v soboto, 4. decembra, ob 15. uri, kjer se bodo pomerili z belgijskim Halle-Gooik. Skupinski del lige prvakov je na sporedu med 30. novembrom in 5. decembrom, zmagovalci vseh štirih skupin pa bodo igrali na zaključnem turnirju, ki bo med 28. aprilom in 1. majem prihodnje leto.

V skupini A se merijo kazahstanski Kairat Almaty, francoski Asnieres Villeneuve 92, beloruski Viten Orša in ruski Tjumen (gostitelj), v skupini B portugalski Sporting (gostitelj), ruska Sinara Jekaterinburg, hrvaški Olmissum in nizozemski Hovocubo, v skupini D pa portugalska Benfica (gostitelj), španski Levante, madžarski Haladas in ukrajinski Uragan Ivano-Frankivsk.