Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pijan na avtocesti dosegel skoraj 200 km/h. Od zdaj bo hodil peš


Policisti Postaje prometne policije Celje so v četrtek okoli 21. ure na počivališču Lopata ob avtocesti, ustavili 58 letnega slovenskega voznika osebnega avtomobila znamke Audi Q5.

V postopku je bilo ugotovljeno, da je slednji med vožnjo po avtocesti občutno prekoračil hitrost vožnje, saj je bil v dveh primerih, zaradi prekoračitve hitrosti izmerjen, in sicer sprva na stacionarnem merilniku hitrosti Polskava, kjer je ob omejeni hitrosti vožnje na 130 km/h, vozil s hitrostjo 196 km/h in nato še na stacionarnem merilniku hitrosti Slatina, kjer mu je bila izmerjena hitrost vožnje ob omejitvi hitrosti na 100 km/h, kar 186 km/h.

V postoku so policisti ugotovili, da je ob prehitri vožnji vozil še pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest ob preizkusu alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Na kraju je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog za skupno plačilo globe 2.500,00 evrov ter izrečenih 30 kazenskih točk.