Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Martina Ratej sprejela kazen za dopinški prekršek


Martina Ratej, ki je bila do leta 2011 članica AK Šentjur, nato pa prestopila v AK Kladivar Celje, je bila v začetku oktobra s strani slovenske protidopinške komisije suspendirana za dve leti, a so zagovorniki celjske atletinje napovedali pritožbo na CAS – Mednarodno arbitražno sodišče za šport. Do tega naposled ni prišlo, saj se je Ratejeva umaknila pritožbo in sprejela dodeljeno kazen.

Kot je znano je Slovenska protidopinška agencija ob vnovični analizi vzorca urina celjske metalke kopja Martine Ratej, odvzetega na OI 2012 v Londonu, kjer je s sedmim mestom dosegla izid kariere, potrdila prisotnost prepovedanega steroida klostebola v njenem telesu. Zaradi tega jo je Sloado suspoendirala za dve leti. Ratejeva je sicer lani, ko je bil pozitiven prvi izvid ponovne analize zatrdila, da poživil ni nikoli jemala ter da je prepovedani steroid v njeno telo najverjetneje prišel v času operacije, ki jo je opravila tisto leto, za kar naj bi posedovala tudi obsežno dokumentacijo in dokazila. Zato je ob dodeljeni kazni najprej tudi napovedala pritožbo na CAS, a je sedaj pritožbo umaknila in sprejela dodeljeno kazen.

Odločitev, ki jo je sprejel senat disciplinske komisije Sloado, je dokončna, Ratejevi pa so odvzeti vsi rezultati med avgustom 2012 in 2014.