Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začenjajo dela na Športnem parku Kozje


V Kozjem se je pred kratkim začela prenova Športnega parka Kozje. Trenutni športni park ima stadion, atletsko stezo ter nogometno igrišče, za prenovo pa so se odločili ker trenutni stadion ne zagotavlja dimenzijske in varnostne ustreznosti v športno tekmovalnih standardih.

Pogodba v vrednosti 564.902,52 evrov, ki jo je županja s podjetjem Lesnina MG oprema d.d. iz Ljubljane podpisala sredi julija, zajema izgradnjo nogometnega igrišča v velikosti 102 x 64 metrov, kar zagotavlja pogoje za izvedbo tekmovanj na višji tekmovalni ravni. Prav tako bodo izgrajene štiri tekaške proge v dolžini 400 metrov ter 6 tekaških prog za kratke teke. Zraven tega bo zarisano enojno teniško igrišče, umeščeni pa bodo prostori za atletske discipline, kot je skok v daljino, skok v višino, suvanje krogle in met žvižgača. Poskrbljeno bo tudi za odvodnjavanje stadiona, celoten kompleks pa bo ograjen z ograjo.

Sredstva za obnovo so v večini zagotovljena iz proračuna občine Kozje, 92.000 evrov pa je občina pridobila iz razpisov Fundacije za šport, Nogometne zveze Slovenije in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Prenova stadiona bi naj bila zaključena do konca letošnjega leta.

D.K.