Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogatcu na slavnostni seji počastili občinske nagrajence in zaobsegli minuloletno delo


V sobotnem popoldnevu je Občina Rogatec svoj občinski praznik proslavila s slavnostno sejo, na kateri so počastili tudi občinske nagrajence, župan Martin Mikolič pa je zaobsegel dosežke minulega leta.

Kljub epidemiji, ki je tudi prebivalce Rogatca prikrajšala množice družabnih dogodkov in jim odnesla dobro turistično sezono, so z minulim letom na občini zadovoljni.

Župan Mikolič je med drugim izpostavil, da je občina izvedla kar nekaj naložb, tudi po zaslugi boljšega posluha države, ki je občinam v minulem letu namenila nekoliko več sredstev. Med glavnimi naložbami je izpostavil dolgo načrtovano izgradnjo vrtca, za katerega odprtje načrtujejo za prihodnje šolsko leto. Velik projekt je bil tudi izgradnja prizidka h gasilskemu domu, ki so se ga v PGD Rogatec razveselili ob 150-letnici delovanja. Izpostavil je še urejanje vodovoda in kanalizacijskega omrežja v dveh ulicah v Rogatcu. Sočasno so uredili asfaltne površine in javno razsvetljavo, lotili pa so se tudi sanacije Starega gradu nad Rogatcem.

Občina se naprej podaja tudi z dobrimi obeti. Največja naložba prihodnjih let bo gradnja dislocirane enote doma starejših Šmarje pri Jelšah v Rogatcu. ki ga bo financirala država. Novi dom, ki naj bi v letu 2023 sprejel 35 oskrbovancev.

Gost seje je bil minsiter za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Janez Cigler Kralj

Zbrane je na slavnostni nagovoril tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, prisostvovali pa so podžupanja Mojca  Šmit, občinski svetniki, župani občin s Šmarskega ter predstavniki drugih javnih institucij.

Najvišje podeljeno občinsko priznanje gostincu Marjanu Jutriši

Na slavnostni seji so počastili tudi občinske nagrajence. Župan Martin Mikolič je izročil plaketo občine, priznanje in denarno nagrado.

Plakete občine se je razveselil Marjan Jutriša iz družinskega podjetja Marka d.o.o. Rogatec, ki že več kot trideset let goste razvaja v svoji dveh gostinskih enotah, v Gostilni Jutriša in v restavraciji na dvorcu Strmol, dejaven pa je tudi v občinskem in krajevnem življenju Rogatca, posebej pa društveno in krajevno življenje v Rogatcu podpira z donacijami.

Priznanje občine je šlo v roke obrtniku Alojzu Gabrovcu, ki se je v zgodovino Rogatca vpisal po svojih kiparskih in rezbarskih stvaritvah in je poznan širom naokoli po Sloveniji. Pogled na svoje stvaritve je posebej pritegnil v okviru raznih kolonij in delavnic, večkrat pa se je izkazal tudi kot donator ljudem s posebnimi potrebami.

Denarno nagrado so podelili Jadralnemu padalskemu klubu Donačka gora. Slednji deluje že od leta 1992, zaslužen pa je, da je Rogatec in njegova Donačka gora postala prepoznavna tudi po izrednih pogojih za jadralno padalstvo. Člani kluba, kar 56 jih štejejo, so zaslužni, da Rogatec lepote kraja prikazuje tudi skozi fotografije in filme.

Letošnje občinske nagrajence smo predstavili tukaj:

https://kozjansko.info/2021/08/znani-letosnji-nagrajenci-obcine-rogatec/

 

E.Š., foto: Jože Strniša, Rogaške novicem Twitter Janeza Ciglerja Kralja