Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spisana obtožnica zoper Slatinčana, ki je obtožen izdaje tajnih dokumentov sodišča


Slatinčan Vojko Tadina, ki je bil na preiskovalnem oddelku za kazensko pravo na celjskem sodišču zaposlen od leta 2018, se je v zadnjih dveh letih ujel v vrsto prisluhov celjskih kriminalistov. Ti nakazujejo, da je Tadina večjo organizirano kriminalno združbo, ki se je ukvarjala z nezakonitimi posli povezanimi s prepovedanimi drogami in ilegalnimi migracijami, v času svojega službovanja na sodišču zalagal z občutljivimi zaupnimi dokumenti sodišča.

Kriminalisti so ugotovili, da je Tadina neupravičeno razkril večje število kriminalističnih preiskav, katerih uspešnost je bila zaradi razkritja najmanj 100 zaupnih dokumentov sodišča, okrnjena. O podrobnostih kriminalnega dejanja smo poročali tukaj.

Obtožnmica je spisana, Vojko Tadina se bo branil s prostosti.

Po poročanju Dnevnika je celjsko okrožno državno tožilstvo zoper Vojka Tadina, ki je bil kot sodni zapisnikar zaposlen na preiskovalnem oddelku celjskega sodišča in naj bi po navedbah celjskih kriminalistov izdajal zaupne informacije kriminalni združbi, na celjsko okrožno sodišče vložili obtožnico.

Kot je za omenjeni medij še povedala višja državna tožilka in vodja celjskega okrožnega državnega tožilstva Simona Kuzman Razgoršek so z obdolženim izvedli postopek pogajanj nakar je vrhovno sodišče RS za sojenje določilo okrožno sodišče v Mariboru. Primer se tako sedaj v obravnavo seli na mariborsko okrožno državno tožilstvola. 30-letnemu Slatinčanu Tadini bodo vsled temu sodili na mariborskem okrožnem sodišču.

Ob hišnih preiskavah, ki so jih aprila opravili celjski kriminalisti, je bilo sedem vpletenih privedenih k preiskovalni sodnici celjskega sodišča, ki je zoper šesterico odredila pripor. Med temi se je znašel tudi obdolženi Tadina, ki pa so ga po uspešni pritožbi na višje mariborsko sodišče že izpustili in se bo obtožb branil s prostosti.