Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku se nadaljuje EP v badmintonu U17. Po ekipnem delu sedaj na vrsti dvojice in posamični boji


V Podčetrtku se je Evropsko prvenstvo v badmintonu do 17 let, po ekipnem delu, nadaljevalo z boji v posamični konkurenci. Slovenske barve je zastopalo 11 tekmovalcev, od tega so bili Žiga Podgoršek med posamezniki ter Manca Zupančič in Vesna Halič v igri dvojic najuspešnejši.

Žiga je odigral tekmo za uvrstitev med najboljših 16 proti Matthewu Cheungu. Irec je na prvi tekmi premagal 7. nosilca tekmovanja, Poljaka Golasa, močenjši pa je bil tudi od Podgorška. Žiga je imel priložnost, da bi tekmo obrnil v svoj prid, a mu je žal proti koncu drugega niza zmanjkalo malce koncentracije, da bi obdržal vodstvo. Irec je izkoristil priložnost in tekmo zaključil v dveh nizih (16-21, 19-21).

Dekleti pa v igri dvojic nista imeli resnejše možnosti za zmago, kar se je odrazilo tudi na rezultatu. Srbkinji Bogdanovičeva in Vitmanova sta bili boljši z rezultatom 8-21, 9-21.

S tem je slovenska kadetska reprezentanca zaključila s svojimi nastopi na Evropskem prvenstvu do 17 let. Žiga se je uvrstil med najboljši 32 igralcev do 17 let v Evropi, dekleti pa med 32 najboljših dekliških parov.

Rezultate lahko spremljate na tej povezavi, prenos v živo pa najdete tukaj.