Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kar 11 medalj za vina Hiše vin Emino na največjem domačem ocenjevanju


V Hiši vin Emino so v letošnjem letu v zbirko priznanj za svoja vina dodali enajst novih z mednarodnih in domačih ocenjevanj.

Na največjem domačem ocenjevanju Vino Slovenija Agra so pred kratkim osvojili šest srebrnih medalj, njihovo najbolj nagrajeno vino v letošnjem letu je izjemna Modra frankinja Eminent

Izjemno ponosni so na Modro frankinjo Eminent, ki je letos prejela štiri priznanja, med drugim zlato medaljo na Great Amreican International Wine Competition.

Na nedavnem največjem slovenskem ocenjevanju Vino Slovenija Agra so njihova vina sicer osvojila kar šest srebrnih medalj. Prvo je prejelo tudi vino Beli cuvée Relief iz letos predstavljene istoimenske nove linije.

Hiša vin Emino že vrsto let zavestno gradi na kakovosti svojih vin, ki se začne z zorjenjem grozdja v vinogradih njihovih zadružnikov in nadaljuje skozi različne procese donegovanja v kleti v Imenem. »Naša zgodba je posebna, saj nimamo svojih vinogradov, zato je vzajemno sodelovanje z našimi vinogradniki toliko pomembnejše. Dobro grozdje je temelj, s katerim lahko začnemo delati na kakovosti vin in posegati po priznanjih,« pojasnjuje vodja trženja v Hiši vin Emino Matija Jagrič.

Gašper Repše in Matija Jagrič

»V letu 2021 smo zaradi truda, ki ga vlagamo v vse stopnje nastanka naših vin, nanizali nova priznanja, ki nakazujejo našo zavezo h kakovosti in negovanje vinogradniške tradicije naših krajev,« še dodaja Jagrič.

 

Največkrat nagrajeno vino letošnjega leta v Hiši vin Emino je modra frankinja iz njihove prestižne linije Eminent: »Vina Eminent v naši kleti nastanejo le takrat, ko letina s svojo kakovostjo to dovoljuje. Tako smo postavili mejo, ki je prvi porok kakovosti,« razlaga enolog v Hiši vin Emino Gašper Repše. Modra frankinja Eminent je v letošnje letu nanizala kar štiri priznanja. »Za našo najboljšo frankinjo smo prejeli zlato medaljo na Great Amreican International Wine Competition, srebrna priznanja pa na največjem svetovnem ocenjevanju vin Decanter, na 11. Ocenjevanje modrih frankinj v Sevnici in na Vino Slovenija,« s ponosom našteva Gašper Repše in dodaja: »To je potrditev, da delamo in razmišljamo v pravo smer. Naša Modra frankinja Eminent ima bogato, polno aromatiko z notami po zreli slivi, čokoladi in sladkih začimbah. Odlikuje jo svežina in elegantni teksturni tanini, ki poskrbijo za polen okus.«

Vina, ki že vrsto let žanjejo uspehe

Že vrsto let je izjemno nagrajeno vino Sauvignon Emino, ki je letos na Great Amreican International Wine Competition prejel bronasto medaljo. Njihova druga linija modre frankinje Emino, letnik 2018, pa je na istem tekmovanju prejela prav tako bronasto medaljo. »Vedno smo ponosni, kot tudi na domačih ocenjevanjih posežemo po priznanjih. Na našem največjem ocenjevanju Vino Slovenija Agra smo tako osvojili kar šest srebrnih medalj za Sauvignon Emino, Chardonnay Emino, Rumeni muškat Emino, Chardonnay Eminent, za že prej omenjeno Modro frankinjo Eminent in za naše letos predstavljeno vino Beli cuvée Relief,« še našteva enolog Gašper Repše.

Prav zadnja medalja je prva potrditev za novost v ponudbi, saj so to pomlad v Hiši vin Emino trgu predstavili novo linijo za regijo značilnih vin Relief, s katerimi želijo prodreti do vinoljubcev po vsej Sloveniji. Pri poti na trgovske police in v gostilne jim pomaga eno večjih distribucijskih podjetij v Sloveniji, Ahac iz Šentjurja. Modra frankinja, beli cuvée in rumeni muškat Relief so harmonična in uglajena vina, ki nastajajo iz grozdja, dozorelega v Šmarsko-virštanjskem vinorodnem podokolišu.

foto: Hiša vin Emino