Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bliža se druga polovica Rokovega poletja 2021 s tremi koncerti v cervki sv. Roka


Rokovo poletje 2021 je tik pred izvedbo druge polovice koncertov, ki so tradicionalno odigrani v šmarski cerkvi sv. Roka. Že junija so bili v Muzeju baroka odigrani trije vrhunski koncerti.

Vstopnice po 8 € so na voljo v Muzeju baroka in pol ure pred vsakim koncertom, nekaj vstopnic po promocijski ceni pa še lahko najdete na Polovička.si.

Letošnje jubilejno 10. Rokovo poletje je kot običajno s prvimi koncerti glasbenim sladokuscem postreglo v Muzeju baroka. Prvi koncert se je zgodil v osrednji razstavni dvorani Muzeja baroka na poletno muzejsko noč. Nastopila je Petra Bračko na čembalu. Koncert je ob sprostitvi ukrepov minil v duhu starih časov – z zdravico in s prigrizkom po koncertu. Drugi koncert se je nato zaradi sončnega vremena in toplotne obremenitve namesto v atriju zgodil v muzeju baroka, ki je ponujal prijetno ohlajen ambient. Obiskovalci so tako uživali v kantavtorskem večeru dua 3:rma, v katerem muzicirata Maša But in Urška Supej. Po koncertu pa je vse čakala še osvežitev v atriju muzeja. Tretji koncert in zaključek prvega dela Rokovega poletja 2021 pa so na prijeten sončen dan v atriju muzeja zključili 4tastic saxophone quartet v sestavi Anja Kožuh, Rok Volk, Žiga Vešligaj in Gorazd Topolovec. Zaključek, kot so si ga obiskovalci lahko le želeli. Fotoutrinki spodaj.

Sledijo še trije vrhunski koncerti

Rokovo poletje se sedaj seli v cerkev sv. Roka, kjer nastopom vrhunskih glasbenikov svoje doda še posebna cerkvena akustika. Vsekakor bo tudi druga polovica tega poletnega glasbenega festivala zadovoljila glasbene sladokusce, začenši 19. avgusta s koncertom Razglednice baroka, ki jih pripravljajo flavtistka Vita Benko, violinistka Ana Dovžan in violončelist Sebastian Bertoncelj. 26. avgusta bo sledila Glasbena impresija flavtistke Monike Volarič in harfistke Lare Hrastnik, Rokovo poletje 2021 pa bo zaključil Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli pod vodstvom Špele Drašler in gosti Mariborski oktet.

Spored koncertov v cerkvi sv. Roka:

19. 8., ob 20. uri, Cerkev sv. Roka, Razglednice baroka, Vita Benko – flavta, Ana Dolžan – violina, Sebastian Bertoncelj – violončelo


26. 8., ob 20. uri, Cerkev sv. Roka, Glasbena impresija, Monika Volarič – flavta, Lara Hrastnik – harfa


30. 8., ob 20. uri, Cerkev sv. Roka, MePZ Bistrica ob Sotli, 40 stopinj, Zborovodkinja: Špela Drašler, Gostje: Mariborski oktet


Vstopnice po 8 € so na voljo v Muzeju baroka in pol ure pred vsakim koncertom, nekaj vstopnic po promocijski ceni pa še najdete tudi na Polovička.si.

Utrinki s prvih treh koncertov:

foto: Muzej baroka Šmarje pri Jelšah