Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Inšpektorat povzročitelju odredil odstranitev blata v Vodulah


V Šentjurju so sredi junija odkrili že drugo črno odlagališče komunalnega blata v zadnjih dveh mesecih. Preiskavo obeh kaznivih dejanj je prevzela policija in inšpektorat.

Medtem ko je Občina Šentjur sama sanirala junija odkrito črno odlagališče, je Inšpektorat RS za okolje in prostor – OE Celje te dni, v primeru nedovoljeno odloženega blata iz čistilnih naprav, ki se v večjih količinah nahaja v Vodulah (KS Dramlje), odločbo za odstranitev blata izdal »povzročitelju obremenitve«, so sporočili z Občine Šentjur.

Sporna deponija se nahaja na zasebnem zemljišču, v zvezi s čimer je bila sprožena tudi kriminalistična preiskava. Blato je bilo na podlagi obvestila občana odkrito v začetku maja, ogled kraja onesnaženja pa je bil opravljen s strani Policijske postaje Šentjur, pri čemer so strokovno pomoč nudili tudi strokovnjaki mobilnega ekološkega laboratorija Inštituta Jožef Stefan. Zatem je stekel inšpekcijski postopek, v katerem so inšpektorji povzročitelju naložili sanacijo območja.

V primeru odloženega odpadnega blata na zemljišču v lasti Občine Šentjur (ob Ulici Leona Dobrotinška), ki je bilo odkrito sredi junija, je občina ob prijavi in pregledu s strani pristojnih institucij, območje sanirala sama.

foto: Občina Šentjur