Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi v Šentjurju črno odlagališče komunalnega blata


Nezakonitzo odlaganje komunalnega blata v Pivoli očitno ni osamljen primer. Črno odlagališče z okoli 20 kubičnimi metri blata je bilo namreč odkrito tudi v Šentjurju. Primer že preiskuje policija, na Občini Šentjur pa so prepričani, da gre za iste storilce kot v Pivoli. Glede slednjega so te dni potekale obsežne hišne preiskave ob katerih je bilo pridržanih šest oseb.

Včeraj so tudi v Šentjurju odkrili črno odlagališče komunalnega blata. Gre za okoli 20 kubičnih metrov blata odvrženega na občinskem zemljišču. Lokacija za razliko od Pivole ni na vodovarstvenem območju, a mnoge kljub temu skrbi, saj je nedaleč stran sotočje rek Pešnica, Kozarica in Voglajna. Poleg tega novoodkrita odlagališča porajajo vprašanje, koliko takšnih po državi še obstaja. Tudi v Šentjurju so se v preteklosti že soočali s podobnim odlagališčem.

Na Občini Šentjur ocenjujejo, da je storilec blato odvrgel okoli prvomajskih praznikov. Prepričani so tudi, da gre za istega storilca kot v Pivoli. Občino sedaj čaka zahtevna sanacija. Primer sicer že preiskuje tudi policija in nacionalni laboratorij.

Kot so sporočili s PU Celje, so bili včeraj obveščeni, da je neznani voznik na območju Šentjurja, natančneje na travnati površini ulice Leona Dobrotinška, nasproti industrijske cone Bohor, nelegalno odložil okoli 20 m3 odpadnega blata, ki verjetno izvira iz čistilnih naprav. Po do sedaj zbranih podatkih ga je pripeljal med 10. in 21. majem letos.

Ker  gre  za  hujši poseg v ekosistem v naravnem okolju, policisti intenzivno zbirajo obvestila o kaznivem dejanju.

O podobnem primeru  so bili obveščeni tudi 7. maja letos. V tem primeru je neznani  voznik večjo količino odpadnega blata odložil na območju Dramelj. Tudi v tem primeru preiskava intenzivno poteka.

Morebitne  očividce,  oziroma vse, ki karkoli vedo o tej zadevi na PU Celje prosijo. da jim podatke  sporočijo na telefonsko številko Policijske postaje Šentjur, na  interventno številko  113 oziroma na anonimno številko policije 080 12 00.

foto: zajem zaslona/24ur