Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Celju spor v trgovini med stranko in varnostnikom zaradi maske, oba končala pri zdravniku


Danes zjutraj se je v trgovini Spar na Glaziji v Celju zgodil incident med varnostnikom in stranko. Ta si namreč kljub temu, da ima trgovina zapovedano obvezno nošenje mask, te ob obisku ni želela nadeti.

Pogovarjali smo se z varnostnikom U.J., svojo zgodbo pa je na družbenem omrežju predstavila tudi stranka A.C.. Policija je incident potrdila in še zbira informacije.

Nekaj pred deveto uro zjutraj je v trgovino Spar vstopila stranka, ki ni nosila maske. Do nje je zato pristopil varnostnik in jo večkrat opozoril, da si mora nadeti masko. Ker stranka kljub temu ni upoštevala njegovih zahtev, je poklical policijo.

Kot nam je povedal varnostnik U.J., je nato stranko počakal pri blagajni, da jo zadrži do prihoda policije. Kot trdi, ga je stranka nato odrinila, sam pa jo je skušal fizično zadržati. Stranka naj bi ob tem potožila, da se slabo počuti ter da je epileptični bolnik. “Stranko sem zato pospremil do klopi, da bi sede skupaj počakala policijo, nakar me je začela s košaro udarjati po glavi in hrbtu,” pripoveduje varnostnik in pove, da je nato stranka poklicala moškega, ki naj bi ga odrinil in mu začel groziti. Nato naj bi prišla policija, ki naj bi stranki in moškemu napisala kazen. Kot nam je še povedal varnostnik, je zaradi napada poiskal pomoč v bolnišnici, kjer so mu odredili bolniški stalež. Pove, da bo zaradi dogodka stranko tudi tožil.

A.C.: “Na vhodu me nihče ni opozoril na nošenje maske”

Na družbenem omrežju Facebook se je medtem s svojo platjo zgodbe oglasila tudi stranka A.C.. Ta v nasprotju z varnostnikom med drugim trdi, da je ob vstopu v trgovino nihče ni opozoril zaradi nenošenja maske, temveč je šele na blagajni izvedela, da so poklicali policijo. Trdi, da naj bi jo varnostnik pri blagajni, ko se mu je hotela izviti iz primeža, prijel za vrat in z njeno glavo udaril v vrata. Ob prihodu policistov pa naj bi se po njenih besedah tudi policisti do nje nesramno obnašali. Še pred tem naj bi jo ena izmed prodajalk trgovine, ki jo sicer, kot pravi, redno obiskuje, označila za “histerično babo”. Tudi sama naj bi zaradi poškodb, ki jih je domnevno utrpela ob incidentu, poiskala zdravniško pomoč.

Policija potrdila incident, a še zbira informacije

Incident v Celju so potrdili tudi na PU Celje. Kot so zapisali, jih je danes nekaj pred pol deveto uro poklical varnostnik in sporočil, da ga je med opravljanjem dela v trgovini v Celju napadla stranka, ki jo je opozoril zaradi nenošenja maske. Nekaj minut zatem so na policijo prejeli še klic zaposlene v trgovini, ki je prav tako povedala, da je stranka v trgovini napadla varnostnika.

“V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja Napad na uradno osebo.  V nadaljevanju bomo opravili še razgovore z osebami, ki so videle dogajanje, pregledali posnetke varnostnih kamer ter opravili vsa druga potrebna preiskovalna dejanja. Preiskava  suma storitve kaznivega dejanja kot rečeno še poteka. Zaradi nespoštovanja določil Zakona o nalezljivih boleznih in Zakona o osebni izkaznici bomo zoper občanko uvedli prekrškovni postopek,” so zapisali na PU Celje.

Tudi zavrnjena stranka je na Facebooku zapisala, da bo prejela tri plačilne naloge, oziroma kazni: ker ob sebi ni imela osebne izkaznice, ker ni nosila maske in ker je napadla uradno osebo.

B. S., foto: Facebook uporabnice A.C.