Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Popolna zapora ob začetku gradnje krožišča v Šentjurju se pomika na poznejši datum. Takšen bo prometni režim (foto)


Kot smo na Kozjansko.info poročali pred dnevi, se v Šentjurju začenja izvajanje projekta izgradnje krožišča s podhodom pri OŠ Franja Malgaja. Gre za zelo prometno cesto, po kateri poteka praktično ves promet, ki prihaja iz avtoceste in gre proti kozjansko-obsoteljskemu.

Ker gre za izjemno zahteven projekt na prometno zelo obremenjeni cesti je izvajalec del pridobil dovoljenje za popolno zaporo ceste od krožišča v Selah do semaforja v središču Šentjurja.

Vzpostavitev popolne zapore je bila prvotno načrtovana za 15. maja, a je izvajalec sporočil, da se bo zapora vzpostavila kasneje. Predvidoma v nedeljo 23. maja in bo trajala do 23. decembra 2021.

V času popolne zapore veljal drugačen prometni režim, in sicer:
  • Promet v času zapore bo skozi gradbišče dovoljen samo za lokalni promet osebnih vozil in bo potekal iz smeri Dol v smeri Šentjurja enosmerno skozi gradbišče, iz smeri Šentjurja v smeri Dol pa enosmerno po Ulici skladateljev Ipavcev, Pod Rebrami in nazaj na regionalno cesto.
  • Avtobusno postajališče pri Bohorču se začasno prestavi na začetek Športnega parka Šentjur iz smeri Dramelj in bo označeno s prometno signalizacjio.
  • Na omenjen odseku bo promet prepovedan tudi za pešce, ki bodo z ustrezno signalizacijo preusmerjeni po Ulici Dušana Kvedra do pešpoti ob Pešnici do ulice na Lipico, kjer se po pločniku ob cesti Pešnica – Podgrad ponovno usmeri proti regionalni cesti oziroma za šolarje proti OŠ Franja Malgaja Šentjur.
  • Lokalni promet se dovoli do stanovanjskih hiš, podjetij, ustanov in trgovin na tem območju. Parkirišče pri OŠ Franja Malgaja bo zaprto.
  • Za osebna vozila in tovorna vozila do 7,5 ton bo času zapore promet speljan po državni in občinski cesti na relaciji Šentjur – Teharje – Bukovžlak – Dole in obratno. Za tovorna vozila nad 7,5 ton je obvoz po državnih cestah in avtocesti.
Obvoz Dole – Šentjur (foto: Infopot FB)
Prav tako bo spremenjen prometni režim za pešce, kakor tudi dostop do OŠ Franja Malgaja in Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur:

PEŠCI IN NOVE OZNAKE: iz smeri Šentjurja bodo pešci preusmerjeni po Ulici Dušana Kvedra do pešpoti ob Pešnici do ulice Na Lipico, kjer se po pločniku ob cesti Pešnica – Podgrad ponovno usmerijo proti regionalni cesti, jo prečkajo po NOVO izrisanem prehodu za pešce, ter naravnost. Pred cerkvijo gredo levo po označeni trasi, mimo parkirišča in se usmerijo na Ulico skladateljev Ipavcev do glasbene šole.

ENOSMERNI PROMET ZA OSEBNA VOZILA IN PREVOZ OTROK: osebna vozila lahko otroke pripeljejo in odložijo pred glasbeno šolo. V kolikor peljejo iz smeri Šentjurja v smeri Dol, zapeljejo v Zgornji trg po Ulici skladateljev Ipavcev, odložijo otroke pred glasbeno šole ter odpeljejo po ulici Pod Rebrami nazaj na regionalno cesto, po kateri se skozi gradbišče vračajo proti Šentjurju. V kolikor se pripeljejo iz smeri Dol, pa se peljejo skozi gradbišče in zavijejo pri OŠ Franja Malgaja v Ulico skladateljev Ipavcev do glasbene šole ter po ulici Pod Rebrami nazaj na regionalno cesto in proti Dolam.

PARKIRANJE: dovoljeno na parkirišču pod cerkvijo in na pokopališču, parkirišče pri OŠ Franja Malgaja Šentjur bo zaprto. Zaradi spremenjenega prometnega režima gre pričakovati tudi povečan promet mimo glasbene šole in v celotni Ulici skladateljev Ipavcev, zato velja biti še posebej pozoren na najmlajše udeležence v prometu. Vozniki naj tudi zato striktno upoštevajo omejitve hitrosti ter vožnjo prilagajajo voznim razmeram.