Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gradnja krožišča v Šentjurju, ki bo za več mesecev močno vplivala na promet proti Kozjansko-Obsoteljskem (foto)


Te dni v Šentjurju začenjajo izvajati projekt izgradnje krožišča s podhodom pri OŠ Franja Malgaja. Pogodba za projekt je bila sicer podpisana že decembra lani.

Gre za izjemno zahteven projekt na prometno zelo obremenjeni cesti zato je izvajalec del pridobil dovoljenje za popolno zaporo ceste od krožišča v Selah do semaforja v središču Šentjurja predvidoma med nedeljo 24. majem in 30. novembrom 2021. Popolna zapora s signalizacijo se bo vzpostavila v nedeljo, 24. maja 2021. Prvotno naj bi popolno zaporo sicer vzpostavili že 15. maja, vendar je izvajalec sporočil, da se ta datum pomakne za nekaj dni naprej.

Glavni investitor projekta je Direkcija RS za infrastrukturo, sofinancer pa Občina Šentjur, ki je pripravila vso potrebno dokumentacijo, izvajalec del je podjetje VOC Celje d.o.o.. Investicija je vredna slab 1 milijon 366 tisoč evrov, Občina Šentjur bo sofinancirala projekt s svojimi proračunskimi sredstvi v višini dobrih 381 tisoč evrov.

Izvajalec del je medtem iz križišča že odstranil spomenik žrtev NOB in Franju Malgaju. Spomenik je deponiran in bo ponovno postavljen, ko bo umeščen v urejeno parkovno površino in novo učilnico na prostem pri OŠ Franja Malgaja Šentjur.

Prometni režim v času popolne zapore:
  • Promet v času zapore bo skozi gradbišče dovoljen samo za lokalni promet osebnih vozil in bo potekal iz smeri Dol v smeri Šentjurja enosmerno skozi gradbišče, iz smeri Šentjurja v smeri Dol pa enosmerno po Ulici skladateljev Ipavcev, Pod Rebrami in nazaj na regionalno cesto.
  • Avtobusno postajališče pri Bohorču se začasno prestavi na začetek Športnega parka Šentjur iz smeri Dramelj in bo označeno s prometno signalizacjio.
  • Na omenjen odseku bo promet prepovedan tudi za pešce, ki bodo z ustrezno signalizacijo preusmerjeni po Ulici Dušana Kvedra do pešpoti ob Pešnici do ulice na Lipico, kjer se po pločniku ob cesti Pešnica – Podgrad ponovno usmeri proti regionalni cesti oziroma za šolarje proti OŠ Franja Malgaja Šentjur.
  • Lokalni promet se dovoli do stanovanjskih hiš, podjetij, ustanov in trgovin na tem območju. Parkirišče pri OŠ Franja Malgaja bo zaprto.
  • Za osebna vozila in tovorna vozila do 7,5 ton bo času zapore promet speljan po državni in občinski cesti na relaciji Šentjur – Teharje – Bukovžlak – Dole in obratno. Za tovorna vozila nad 7,5 ton je obvoz po državnih cestah in avtocesti.

Na občini ob tem opozarjajo, da bo v času del potrebno veliko prilagoditev s strani vseh udeležencev v prometu, da bodo vsakodnevne aktivnosti tekle kar se da tekoče. Prav tako apelirajo na voznike, da bodo zaradi neposredne bližine šole, vrtca ter obvoza skozi trg in mimo glasbene šole še posebej pozorni na najmlajše udeležence v prometu. Prilagodimo hitrost spremenjenim voznim razmeram ter omejitvam.

Z gradnjo krožišča želi občina dolgoročno izboljšati pretočnost prometa skozi mesto in s pomočjo podhoda zagotoviti večjo varnost za pešce in vse prebivalce mesta ter obiskovalce.