Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

DPS 2021: Po cestah Kozjanskega in Obsotelja bo dirkal tudi Tadej Pogačar


O nastopu Tadeja Pogačarja na letošnji Dirki po Sloveniji se je ugibalo že ob nedavni predstavitvi največjega kolesarskega dogodka v Sloveniji, danes pa je prišla še uradna potrditev, da se bo Dirke po Sloveniji 2021 udeležil tudi drugi najboljši kolesar na svetu in zmagovalec zadnje dirke Tour de France Tadej Pogačar.

Živjo, vesel sem, da lahko predstavim svoj program naslednjih dirk. Zdaj se pripravljam v Sestrieru, kjer bom skoraj tri tedne. Nato me čaka dirka po Sloveniji, kjer bo gotovo zelo zabavno, to bo dobra priprava za Tour. Vmes me čaka še državno prvenstvo, po Touru pa še olimpijske igre v Tokiu,” je preko tviterja sporočil Tadej Pogačar.

Za Pogačarja bo to že četrti nastop na DPS. Leta 2017, ko je zmagal Rafael Majka, je osvojil peto mesto, v letih 2018 (Primož Roglič) in 2019 (Diego Ulissi) pa je bil četrti. Na vseh treh dirkah je Pogačar osvojil majico za najboljšega mladega kolesarja.

Dirka po Sloveniji se sicer začenja 9. junija. Poleg ekipe UAE Team Emirates bodo na dirki nastopile še tri druge ekipe iz serije UCI World Tour, skupaj pa kar 20 ekip. Eden izmed vrhuncev dirke bo tudi vzpon na Stari grad v Celju. Vse informacije z etapami, trasami, časovnicami in 3D predstavitvami najdete TUKAJ

Prenos dirke bo na kanalu Eurosport in Televiziji Slovenija.

foto: tourofslovenia.si/Vid Ponikvar