Zaradi ropov in goljufij na Celjskem ovadena peterica iz Kočevja

14. 4. 2021 16:30

Celjski policisti so ovadili pet moških z območja Kočevja, starih od 23 do 46 let, zaradi suma dveh goljufij in ropa v katerih so si pridobili 60.000 € protipravne premoženjske koristi. Peterica je bila pri goljufijah izjemno pretkana, premišljena, vsiljiva in drzna. Trije od teh, ki so osumljeni ropa, so bili tudi nasilni.

Osumljeni so v mesecu marcu in aprilu na območju policijskih postaj Žalec in Velenje ogoljufali dva občana, ki sta preko različnih spletnih strani prodajala vrednejša kmetijska stroja. Na območju Žalca je občan prodajal kmetijski stroj po ceni 30.000 €. Trojica goljufov iz omenjene združbe ga je prepričala naj jim zaradi lažje izvedbe posla fizično izroči 20.000 €, oni pa mu bodo na njegov transakcijski račun nakazali 65.000 €, torej prodajno vrednost stroja, vračilo 20.000 €, ki jim jih je izročil v gotovini ter 15.000 € nagrade za pomoč pri načinu sklenitve posla. Občan jim je po podpisani kupoprodajni pogodbi 20.000 € izročil, ostali del posla ni bil nikoli sproveden.

Na območju Velenja je šlo za podobno zadevo le da so v tem primeru prodajalca ogoljufali za 30.000 €.

Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so poskušali prodajalca na podoben način ogoljufati za 10.000 €. Ker je prodajalec vztrajal, naj mu preden jim izroči 10.000 € gotovine pokažejo potrdilo, da so mu nakazali celoten znesek, so ga napadli in mu denar ukradli. Hkrati so mu zagrozili, da se bodo v primeru obveščanja policije, maščevali njegovim domačim.

Zaradi suma storitev kaznivih dejanj goljufij in ropa so jim policisti odvzeli prostost, štiri so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je dvema že odredil pripor, dva sta trenutno v sodnem pridržanju.

Osumljeni so bili pri izvrševanju goljufiji izjemno prepričljivi, vztrajni in premišljeni. Večina od njih je bila v preteklosti že obsojena zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja, ropov, nasilništva, groženj, tatvin, goljufij in drugih kaznivih dejanj.

Ker obstaja sum, da so na podoben način oškodovali še več ljudi, pozivamo vse, ki so jim na podoben način nasedli, da nas o tem obvestijo.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X