Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Podčetrtek bo s subvencijami pomagala mladim in mladim družinam pri gradnji


Svetniki Občine Podčetrtek bodo na četrtkovi seji obravnavali predlog po katerem bo Občina Podčetrtek pomagala mladim družinam pri gradnji ter zagotavljanju boljših pogojev za reševanje stanovanjske problematike.

Pomoč bo namenjena v obliki subvencioniranja dela komunalnega prispevka.

Kot je obrazloženo v predlogu, želi Občina Podčetrtek z možnostjo subvencioniranja komunalnega prispevka mladim in mladim družinam zagotoviti boljše pogoje za gradnjo v občini Podčetrtek ter istočasno poskrbeti, da mladi občani gradijo in ostajajo v Občini Podčetrtek.

Pri subvenciji gre za enkratno denarno pomoč, ki pripada upravičencem kot spodbuda za reševanje prvega stanovanjskega vprašanja v skladu s pogoji za mlade in mlade družine. Za mladi se po tem odloku štejejo osebe, ki niso starejše od 35 let, mlade družine pa družine z vsaj enim otrokom, v kateri nobeden od staršev ni starejii od 35 let.

Subvencija bo namenjena upravičencem, ki imajo stalno prebivališče v občini Podčetrtek in prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje z gradnjo novega objekta ali z rekonstrukcijo obstoječega objekta. V odloku je določeno, da je upravičenec le zemljiškoknjižni lastnik zemljišča ali pa ima pravico graditi na podlagi ustanovljene in zemljiškoknjižno vpisane stavbne pravice. Višina subvencije v predlogu odloka znaša 30 % od odmerjenega komunalnega prispevka za mlade oz. 40 % od odmerjenega komunalnega prispevka za mlade družine. Najvišji znesek subvencije je omejen na 1.500,00 evrov.