Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem počastili novorojenčke


Občina Kozje je ena redkih na našem območju, ki pripravlja srečanje družin z novorojenčki. Včeraj so v Kozjem gostili že peto generacijo najmlajših občanov, ki jim je županja Milenca Krajnc ob tem podarila priložnostno darilo, v katerem je bila tudi sadika visokodebelne jablane, ki bo z njimi rastla v prihodnje dni.

Srečanje družin je minilo v veselem značaju, za kar so poskrbeli glavni akterji dogodka, malčki iz celotne občine Kozje. V večnamenskem prostoru se jih je zbralo okoli dvajset, na srečanje so povabili 27 otrok (17 deklic in 10 fantkov), od tega 4, ki so se rodili v letu 2022, preostali letos.

»To je eden izmed lepših dogodkov in trenutkov v naši občini, da takole lahko gostimo naše najmlajše. Tiste, ki predstavljajo našo bodočnost. Da pa bo naša prihodnost lepa, pa je pomembno, da vsi ustvarjamo pogoje za to, da se bodo naši najmlajši in njihovi starši dobro počutili v naši sredi,« jim je dejala županja Milenca Krajnc, ki je ob tem izpostavila tudi pomembne občinske naložbe v zadnjem času za mlade družine. Občina je med drugim letos namenu predala nov prizidek vrtca, s čimer je zagotovila, da imajo vsi predšolski otroci možnost vpisa v vrtec. Poudarila je tudi, da občina za mlade družine subvencionira komunalni prispevek, v trgu se gradijo nova stanovanja, ureja pa se tudi druga infrastruktura, ki je pomembna za vsakdanje življenje.

Staršem je dejala tudi, da naj bodo svojim otrokom v oporo pri odraščanju. Zaželela jim je veliko lepih trenutkov na nadaljnji poti, nato pa v družbi podžupanov Filipa Volauška in Marka Kuneja vsakemu otroku podelila sadiko visokodebelne jablane iz Kozjanskega parka, presonalizirano brisačo in listino.Dogodek sta popestrila mlada harmonikarja Blaž Kozole in Urban Lesjak, za presenečenje pa se je med malčki na hoduljah sprehodil še cirkuški mož, ki jim je podelil v mojstrsko izdelane like iz balonv. Obiskovalce srečanja so pogostili z dobrotami lokalnih pridelovalcev.

Srečanje družin z novorojenčki in predstavnikov kozjanske občine je lepa gesta, saj tako občina izkazuje, da so v lokalni skupnosti sprejeti in nadvse zaželeni. Občina sicer za rojstvo otroka nameni 300 evrov nagrade, na srečanje pa so povabili tiste družine, ki so v času od zadnjega srečanja oddale vlogo za to finančno spodbudo.

In še posnetek z glasbenega nastopa mladih harmonikarjev:

Nastala je tudi pestra fotogalerija, vabimo vas k ogledu:

/