Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarje pri Jelšah dobilo nov javni defibrilator


Nogometni klub Šmarje pri Jelšah je bogatejši za nov defibrilator. Naprava je na vidnem mestu nameščena na jugovzhodni strani nogometnega objekta in je dostopna vsem.

Šmarje je prvi javni defibrilator, ki se nahaja na bencinskem servisu Petrol v Šmarju pri Jelšah, dobilo leta 2016.

Finančna sredstva za nakup novega defibrilatorja je Nogometnemu klubu Šmarje prispevalo podjetje Pišek Vitli Krpan.

Defibrilator je nameščen na nogometnem kompleksu v osrčju Šmarja pri Jelšah, ki nudi možnost igranja preko 130 nogometašem. Kompleks se nahaja v neposredni bližini blokov in druge infrastrukture, kjer sta poseljenost prebivalcev in pretok ljudi velika. Za ta del mesta, kjer do sedaj ni bilo postavljene omarice z defibrilatorjem, je bila pobuda NK Šmarje pri Jelšah za namestitev naprave na objekt ob igrišču dobrodošla in smotrna. Šmarskemu nogometnemu klubu je nakup naprave omogočilo podjetje Vitli Krpan.

Sodoben AED-HR 501 je povsem nov defibrilator na slovenskem tržišču, ki ima nameščeno vodenje v slovenskem jeziku. Vzdrževanje je preprosto in stroškovno prijazno (zamenjava baterije in elektrod). Defibrilator samodejno opravlja testiranje vseh komponent v aparatu in s tem zagotavlja najvišjo možno varnost ob uporabi. V primeru napake v delovanju aparat samodejno prepreči proženje električnega sunka in s tem prepreči morebitne poškodbe. Naprava je na vidnem mestu nameščena na jugovzhodni strani nogometnega objekta in je tako dostopna vsem.