Šmarčanka Irena Nunčič na čelo FURS-a

1. 9. 2020 7:46

Vlada je na včerajšnji dopisni seji s položaja generalnega direktorja Finančne uprave Republike Slovenije Petra Jenka ter na to mesto za vršilko dolžnosti imenovala dosedanjo državno sekretarko v Ministrstvu za finance Ireno Nunčič.

Šmarčanka Irena Nunčič tako z današnjim dnem prevzema vodenje FURS-a kot vršilka dolžnosti generalne direktorice in bo na tej funkciji ostala do imenovanja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev oziroma najdlje do 28. februarja 2021.

Irena Nunčič je končala Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani in Ekonomsko-poslovno fakulteto Univerze v Mariboru. Svojo službeno pot je začela na Banki Slovenije na področju plačilnih sistemov, pozneje je v okviru Ministrstva za finance prevzela projektne zadolžitve vzpostavitve enotnega zakladniškega sistema.

Dodatne delovne izkušnje je kot vodja sektorja pridobila na Generalnem davčnem uradu takratne Davčne uprave Republike Slovenije, in sicer na področju davčnega knjigovodstva, izterjave, plačilnega prometa in davčnega registra. Dva mandata je opravljala funkcijo direktorice Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, v zadnjih letih pa je bila vodja programa nemedicinske dejavnosti v Zdravstvenem domu Celje.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X